•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pi (1998)

Max Cohen je informatički genijalac sa velikim talentom za matematiku kroz koju gleda i tumači celi život i događaje. Živi sam, štaviše, izrazito je asocijalan pa se ne druži skoro ni sa kim osim sa svojim kompjuterom koji je sam napravio i koji ima neslućene mogućnosti da analizira i predviđa kretanja na berzi deonica. Max nastoji pronaći numerološki princip po kome se kreće vrednost deonica i koji bi mu omogućio precizno predviđanje rasta ili pada deonica. Kako se približava rešenju tj. magičnom broju koji će otkriti mnoge tajne pa čak i religijske, Maxove glavobolje i priviđenja od kojih i inače pati, postaju sve jače i jače...

Debitanski igrani film Darrena Aronofskog (Rvač, Crni labud), naučno-fantastični triler, niskobudžetnog profila sa originalnom idejom, za čiju je režiju Aronofsky nagrađen na Sundance Film Festivalu 1998. godine, snimljen je u crno-beloj tehnici i bez specijalnih efekata, tek sa 60.000 dolara. "Pi" je praćen dinamičnom elektronskom muzikom koju potpisuje Clint Mansell (bivši frontman i gitarist alternativne grupe Pop Will Eat Itself (PWEI)), kao i u kasnijim filmovima Darrena Aronofskog. Glavnu ulogu, psihički načetog genijalca igra S. Gullette koji je ujedno i koscenarist filma. "Pi" je mračan film čija tema nije samo otkrivanje matematičke misterije već i zadire u psihološko stanje glavnog lika koji ekvilibrira između (relativno) normalnog do ludila i paranoje.

Nakon ovog niskobudžetnog filma koji je zahvaljujući svojoj originalnosti postao kultnim, Aronofsky je za svoj sledeći film (Rekvijem za snove) dobio budžet od 5.000.000 dolara.

Žanr:drama, naučna fantastika, triler
Godina:1998
Reziser:Darren Aronofsky
Scenario:Darren Aronofsky
Uloge:Sean Gullette, Mark Margolis, Ben Shenkman
Uzrast:R
Award:9 osvojenih
Studio:Harvest Filmworks
Zemlja:United States
Website:www.pithemovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:84 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...