•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Potiche (2010)

Lepa Francuskinja Suzanne odana je supruga bogatog industrijalca Roberta Pujola, vlasnika fabrike kišobrana, koji se despotski odnosi prema svima, od radnika pa do dece i supruge, koju smatra vlastitim trofejem i osobom koja mu je uvek na raspolaganju. Nakon što ogorčeni radnici započnu štrajk i otmu Roberta, Suzanne je prisiljena da upravlja fabrikom. Tužan, razočaran i ozbiljno narušenog zdravlja, Robert odlazi na daleki put ne bi li se oporavio, a Suzanne, na sveopšte iznenađenje, dokazuje da je sposobna poslovna žena. Uz pomoć bivšeg ljubavnika Mauricea ona uspeva da uguši štrajk, uspostavlja nastavak rada u fabrici te joj čak pođe za rukom da poboljša radne uslove radnicima.

Francuska komedija "Žena za ukras" je zabavan i vrlo dobro režiran film poznatog francuskog reditelja komedija Françoisa Ozona. Baziran na istoimenoj pozorišnoj predstavi, film donosi neopterećujuće ispričanu priča o ženi, donedavno pokornoj supruzi, a koju neobičan sticaj okolnosti potpuno promeni i ona postane emancipovana poslovna žena. U toj ulozi odlična je slavna C. Deneuve, kao i njeni glumački partneri, G. Depardieu kao beskrupulozni fabrikant, i ostali sjajni glumci F. Luchini, J. Godreche. Britki dijalozi, duhovite scene i solidna priča glavne su odlike ove zabavne komedije. U pitanju je jedan od najboljih primera francuske škole filmske komedije na delu u poslednjih nekoliko godina.

Žanr:komedija
Godina:2010
Reziser:François Ozon
Scenario:François Ozon, Pierre Barillet
Uloge:Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 7 nominacija
Box office:1.7M USD
Studio:Mandarin Films, FOZ, France 2 Cinéma
Zemlja:France
Website:www.potichemovie.com
Jezik:francuski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila