•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počinju 51. Filmski susreti u Nišu

Festival glumačkih ostvaranja domaćeg igranog filma – Filmski susreti Niš, počinje u subotu, 20. avgusta ove godine. Na festivalu će biti predstavljeno 12 filmova domaće kinematografije.

Osim filmova koji će biti prikazani niškoj publici na Letnjoj pozornici u tvrđavi, za vreme trajanja festivala organizovan je i prateći program.

„Ove godine smo organizovali drugačije Filmske susrete. Preko dana smo osmislili dnevni prateći program koji će biti na raspolaganju kako glumcima, tako i posetiocima Festivala – istakao je Vladan Živković, umetnički direktor Festivala.

Prateći program Festivala podrazumeva predstavljanje studentskih filmova, turistički izlet, promociju filmskih izdanja, otvaranje izložbi fotografija, kao i razni drugi događaji. Više informacija možete naći na linku http://goo.gl/bCJKRT.

Festival je počeo sa radom 1966. godine projekcijom filmova na Letnjoj pozornici u niškoj tvrđavi na inicijativu Udruženja filmskih glumaca Srbije.

Zvanične nagrade Festivala su:

NAISA — Gran pri festivala, za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu
CARICA TEODORA — nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu
CAR KONSTANTIN — nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu
Povelja za najbolju žensku ulogu
Povelja za najbolju mušku ulogu
Nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu
Nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu
Nagrada za debitantsku ulogu
Nagrada Pavle Vuisić — za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu (nagradu dodeljuje poseban tročlani žiri).

Festival glumačkih ostvaranja domaćeg igranog filma trajaće do 26. avgusta ove godine.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...