•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Predator (1987)

Najpoznatiji hollywoodski mišićavko, sadašnji guverner, suprotstavlja se vanzemaljskom super-ratniku u prašumi srednje Amerike. 'If it bleeds, we can kill it!'.

Dutch (Arnold Schwarzenegger) predvodi grupu samouverenih komandosa poslatih u misiju spašavanja taoca iz ruku terorista negde u prašumama Meksika. Njihov je primarni zadatak oslobađanje visokog političkog funkcionera čiji je helikopter srušen.

Zajedno sa čovekom iz CIA-e spuštaju se u srce prašume gde pronalaze ostatke zelenih beretki, američke jedinice u vrlo lošem stanju, tačnije odrane kože. Nedugo zatim dolaze do terorističkog kampa gde nalaze nove izmrcvarene žrtve i odlučuju da isprazne arsenal na neprijateljskom utočištu.

Nakon uspešno obavljenog zadatka suočavaju se sa puno većim izazovom - borbom protiv nepoznatog bića koje ih, jednog po jednog, brutalno ubija. Ispostavlja se da je reč o super-ratniku vanzemaljskog porekla, kolekcionarom lobanja raznih vrsta.

Redatelj koji potpisuje naslove poput 'Poslednji akcioni heroj', '13. ratnika' i 'Rollerball' servirao nam je svoj 'trademark' akcioni film prilagođen glavnoj zvezdi - Schwarzenegger-u.

Zanimljivo je za istaknuti da su osim Schwarzenggera, koji je danas guverner Kalifornije, i njegovi kolege sa seta ostvarili političke ambicije. Jesse Ventura je tako izabran za guvernera Minessote 1998. godine, a valja istaknuti i neuspešnu kandidaturu Sonnyja Ladhama koji se borio za guvernersku stolicu u Kentuckyju 2003.

Ovo je kultno ostvarenje, začetnik jednog novog serijala i svakako ga vredi pogledati.

Žanr:akcija, avantura, naučna fantastika
Godina:1987
Reziser:John McTiernan
Scenario:Jim Thomas, John Thomas
Uloge:Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Kevin Peter Hall
Uzrast:R
Award:3 osvojene
Studio:Amercent Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...