•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijera filma 'Gorčilo-Jesi li to došao da me vidiš' u Areni Cineplex

Novosadska premijera novog domaćeg filma“Gorčilo- Jesi li to došao da me vidiš“, baziranog na jednoj od najboljih i najcitiranijih drama napisanih osamdesetih godina prošlog veka, u režiji Milana Karadžića, biće održana 22. januara u 20 časova u bioskopu Arena Cineplex.

“Film “Gorčilo” urađen je prema motivima kultne predstave “Jesi li to doša’ da me vidiš”, čiji tekst potpisuje naš rođak Miodrag Karadžić, autor popularne “Đekne”. Ovo ostvarenje bavi se mentalitetskim okvirima crnogorskog sela i njegovim apsurdima u 1968. godini, a sve je snimano u kršnim brdima između mora i Cetinja” – kaže reditelj Milan Karadžić.

Iskustvo sa ovom temom Milan nosi i iz 1990. godina, kada je u Beogradu radio predstavu prema Miodragovom tekstu.

“Priča je, iako komedija, vrlo žestoka, dok je na daskama pozorišta više bila literarna. Ima i komedije, ljubavnih momenata, romantičnih i duhovitih trenutaka. Tu je i triler s čovekom koji se poslije 20 godina vraća s Golog otoka. Neizbežni su i porodični odnosi”, otkriva drugi član ovog uspešnog kreativnog dvojca, glumac Mima Karadžić.

00000000060

Radnja filma smeštena je u cnogorskom selu, u brdima, u leto 1968. godine. U jeku izgrdanje infrastrukture u SRFJ, u naporima da se siromašni sever Crne Gore putevima poveže s jugom, u malo selo dolazi geometar Laza (Viktor Savić), kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta.

Sa njim će doći Klara, njegova žena (Helena Aksamit), balerina iz Novog Sada, koja mora da tokom leta održava kondiciju za jesenju sezonu. Kako seljaci reaguju na dolazak geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, jer za bolje ne znaju, samo je jedna od linija priče.

Paralelno pratimo sukob između dve porodice, Obada i Cvrkota, koji nisu u dobrim odnosima gotovo 20 godina, zbog međusobnog optuživanja o razlozima odlaska na robiju Zelja Cvrkote, koji je sedam godina proveo na Golom otoku.

Politička zastranjenost, strah i isključivost očeva, stubova porodice Gorčila Oboda (Mima Karadžić) i Zelja Cvrkote (Mladen Nelević), dolazi do ekstrema, jer su se apsurdno, njihova deca Petrašin Obad (Emir Ćatović) i Koviljka Cvrkota (Kristina Stevović) zaljubili jedno u drugo.

34

Njihova borba za budući zajednički život biće isprepletena brigom i borbom majki Grozdane Obad (Dubravka Drakić) i Miluše Cvrkota (Anita Mančić), da se taj odnos ozvaniči, odnosno raskine. Važan segment filma predstvalja savest. Savest Maksima Obada, đeda (Boro Stjepanović), koji je odlučio da se promeni…

Godina 1968. je godina promena u kojoj će se u malom selu sudarati svetovi. Hipi pokret, sloboda tela, pokreta, ljubavi, energije koju predstavlja lepa balerina, nasuprot rurarnom, zatvorenom sistemu u kojem je pojedinac samo mali čovek, ubog, uplašen i smešan u svojim planovima, sakriven iza kolektivnog mišljenja.

Produkciju filma potpisuju “MM Production“, “Vision Team“ i Radio televizija Crne Gore, distributer filma jeArt Vista, a uloge tumače Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Anita Mančić, Kristina Stevović, Viktor Savić, Helena Aksamit, Momo Pićurić, Andrija Milošević, Božidar Zuber, Milorad Mandić – Manda, Vojo Krivokapić i Dragiša Simović.

Ulaznice za svečanu premijeru, po ceni od 330 dinara su u pretprodaji.

Preuzeto sa RemixPress.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...