•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo Sam Shepard, glumac i najveći američki dramatičar svoje generacije

Američki glumac i dramatičar Sam Shepard preminuo je u 73. godini u svom domu u Kentuckyju okružen decom i sestrama, piše The New York Times.

Samuel Shepard Rogers III napisao je više od 40 predstava, a 1979. godine osvojio je Pulitzerovu nagradu za dramu "Buried Child". Takođe je bio nominovan za Oscara za ulogu pilota Chucka Yeagera u filmu "The Right Stuff" (1983), dok je za saradnju na scenariju filma "Paris, Texas" nominovan za BAFTA nagradu.

Osim kao dramatičar i glumac ostvario se i kao pisac, scenarista i reditelj. Njegove drame prepoznatljive su po svojim poetičkim i često nadrealnim elementima i prikazu likova koji žive na ivici američkog društva.

Prvu veliku ulogu u filmu imao je 1978. godine u "Terrence Malik's Days of Heaven" u kojem je nastupio uz Richarda Gerea. Pojavio se i u psihološkom trileru "Never Here" koji je prošle godine imao premijeru.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...