•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Prorok' je ljubavno pismo mom nasleđu

Hollywoodska glumica Salma Hayek predstavila je u ponedeljak u Libanonu, zemlji svojih predaka, na svetskoj premijeri svoj animirani film 'Prorok', adaptaciju jednog od najslavnijih svetskih dela Libanonca Gibrana Khalila Gibrana.

'To je ljubavno pismo mom nasleđu', rekla je Hayek novinarima tokom prve posete zemlji u kojoj je rođen njen deda.

Meksičko-američka glumica i rediteljica, koja je takođe koproducentica filma, ispunila je svoj davni san i došla u Gibranovu zemlju. Knjiga 'Prorok', delo najpoznatiji libanonskog pisca i navodno najčitanija knjiga iza Biblije, doživela je već svoje 163. izdanje.

Knjiga je objavljena 1923., prodata je u preko sto miliona primeraka i prevedena na više od četrdeset jezika. To je kombinacija proze i poezije a podeljena je na poglavlja koja obrađuju važne životne teme kao što su ljubav, posao, deca, prijateljstvo, strast i bol.

'Tim filmom sam želela reći svetu da postoji jedan arapski pisac, koji je pisao filozofiju i poeziju, koji je objedinio religije celog sveta i prodao više od 100 miliona primeraka', rekla je Hayek.

Film koji će u ponedjeljak uveče biti prikazan u jednom bioskopu u Bejrutu plod je rada 'ekipe s pet zvezdica' koju je okupila Salma Hayek, među kojima su glumci Liam Neeson, Alfred Molina i Frank Langella, koji pozajmljuju glasove likovima.

Za scenario je zaslužan Roger Allers, reditelj 'Kralja lavova', a muziku je komponovao Gabriel Yared.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu