•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Quadrophenia (1979)

Šest godina nakon što je album Quadrophenia postigao veliki uspeh, snimljen je istoimeni film čiji su izvršni producenti bili upravo članovi grupe "The Who". Režije se prihvatio Franc Roddam, nominovan za Emmy i BAFTA-u, koji se odlučio za što doslednije prenošenje duha albuma na veliki ekran.Svakako, filmska "Quadrophenia" donosi sjajnu muziku grupe The Who, a svakako treba istaci i hit-singl "Love Reign O'er Me". Naslov albuma i filma potiče od iskrivljenog naziva za šizofreniju kao parafraza Jimmyjeve višestruke ličnosti.

London, sredina šezdesetih. James Michael Cooper zvan Jimmy (P. Daniels) sve je samo ne zadovoljan sredinom u kojoj živi. Prezire malograđanštinu svoje majke (K. Williams) i oca (M. Elphick), baš kao i svoj slabo plaćeni posao u dostavi.

Stoga se zanosi noćnim izlascima s prijateljima koji odreda obožavaju šminkersku odeću, konzumiraju raznorazne opijate i krstare gradom na svojim skuterima. Udruženi pod zajedničkim imenom Mod, Jimmy i prijatelji odlučuje da leto provedu u Brightonu.

Tamo Jimmy upoznaje harizmatičnog Acea (Sting), dok s devojkom Steph (L. Ash) doživljava nezaboravno romantično iskustvo. Međutim, Jimmy, Ace i prijatelji dođu u sukob sa suparničkom grupom mladih što će se pretvoriti u nerede zbog kojih će morati da interveniše i policija.

Žanr:drama, muzički
Godina:1979
Reziser:Franc Roddam
Scenario:Dave Humphries, Martin Stellman
Uloge:Phil Daniels, Leslie Ash, Phil Davis
Studio:The Who Films, Polytel
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...