•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Reditelj Guillermo Del Toro dobio Zlatnog lava za film 'The Shape of Water'

Film "The Shape of Water" meksičkog reditelja Guillerma del Tora osvojio je danas Zlatnog lava u Veneciji, kao nagradu za najbolji film na filmskom festivalu.

"The Shape of Water", ili u prevodu "Oblik vode", je mračna bajka u kojoj se nema čistačica zaljubljuje u vodeno stvorenje, a režiser Del Toro je primajući nagradu kazao da je posvećuje mladim latinoameričkim filmskim autorima.

"Ukoliko ostanete čisti i odani svojoj veri, u ono što verujete – u mom slučaju, u čudovišta – možete postići svašta", poručio je režiser.

Drugu nagradu osvojila je porodična tragedija "Foxtrot" izraelskog reditelja Samuela Maoza, a najboljim rediteljem proglašen je Francuz Xavier Legrand za svoju dramu o razvodu "Jusqu'a la Garde" za koju je i napisao scenario i u kojoj glumi.

Za taj film Legrand je na ovogodišnjoj Mostri primio i nagradu za najbolje debitantsko ostvarenje.

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Charlotte Rampling za italijanski film "Hannah", a najboljim glumcem proglašen je Palestinac Kamel El Basha za ulogu u "The Insult".

Dodelom priznanja završen je desetodnevni filmski maraton na kojem se za glavnu nagradu borio 21 film u međunarodnoj konkurenciji.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila