•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ringeraja (2002)

Ringeraja je srpski film snimljen 2002. godine koji je režirao i napisao Đorđe Milosavljević.

Savremena je i urbana komedija čija priča prati dvojicu braće, različitih kao što samo braća mogu da budu. Ringe je stariji brat, "čuveni Rikanović", o kome su novine pisale često, žestok momak sa beogradskog asfalta, trenutno u besktsvu pred bivšim ortacima. Raja je mlađi brat, asistent etnologije na filozofskom fakultetu, posvećen istraživanjima običajne tradicije i folklora.

Njihova različitost razlog je i svađe. Poslednji put su se čuli pre nego što je Ringe pobegao iz zemlje. Ringe se vraća pošto je u inostranstvu upoznao Veru, koja ga je motivisala da promeni način života, staro društvo, pa i "profesiju".

Međutim, kada upoznaje Verinog oca Pavla, u strahu da bi njegova prošlost mogla da ga uplaši i dovede u pitanje njihovu vezu, Ringe se predstavlja kao asistent na fakultetu dok je za svog odsutnog brata rekao da je taj čuveni Rikanović. Pavle mu poveruje i zove ga na selo, u njegovu porodičnu kuću, na slavu Svetog Ilije, ali ga moli da povede i brata. U nevolji, Ringe moli Raju da mu pomogne i krene s njim na slavu i da se pred Pavlom i domaćinima pretvara da je kriminalac, kako bi on zadržao status intelektualca. Raja pristaje zbog osećanja dužnosti prema bratu koji ga je izdržavao tokom studiranja.

Na slavi igra izmenjenih identiteta ide teško, ali uspešno. Međutim, kada u selo stiže ekipa Ringovih bivših ortaka, koja želi da sa njim rašćisti stare račune maske dvojice braće konačno padaju.

Ringeraja je odlična urbana komedija, sa zanimljivim likovima i događajima. Ako kojim slučajem niste do sada pogledali ovaj film, topla preporuka.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:komedija
Godina:2002
Reziser:Đorđe Milosavljević
Scenario:Đorđe Milosavljević
Uloge:Dejan Lutkić, Ivan Jevtović, Dejan Cicmilović
Studio:Tangram Entertainment
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...