•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Robin Hud (2010)

„Robin Hud“ (engl. Robin Hood) je film snimljen na osnovu legende o Robinu Hudu, režisera Ridlija Skota sa glavnom ulogom Rasela Kroua. Premijerno je bio prikazan 14. maja 2010. godine. O filmu su počeli razmišljati 2007. godine kada je Univerzal prihvatio ideju koja je nosila naslov „Notingem“. 2008. godine su scenario izmenili i fokusirali su na to kako Robin Hud postaje otpadnik. Skot je napustio naziv Notingem i uzeo tradicionalan i bolje poznat naziv.

U poznom dvanaestom veku za vreme dinastije Plantageneta se vraća ser Robin Longstrajd erl Huntingtona (Rasel Krou) na svoj posed posle Trećeg krstaškog pohoda. Posle povratka postaje svestan da šerif Notingema (Metju Makfejden) zlostavlja stanovništvo. Ser Robin koristeći svoju dosetljivost i iskustva stečena u ratovanju oslobađa svoj posed od tiranije, korupcije koja je uobičajena u Engleskoj tog vremena, da bi postavio pravni poredak i sreću u Engleskoj. Robin takođe mora da zadobije naklonost Ledi Marijane koja je nedavno postala udovica (Kejt Blančet) radi pobede i uspeha.

Rasel Krou igra Robina Huda, sera Longstrajda, erla Hantingtona. Ovo je njegova peta saradnja sa Ridlijem Skotom. Pošto je voleo ovaj karakter od svog detinjstva; pridružio se ovom projektu iako mu se scenario u početku nije svideo. Deset meseci je čitao knjige o Robinu Hudu, o istorijskoj pozadini. Izjavio je da ovaj projekat treba da bude najbolje ostvarenje o Robinu Hudu, jer bi inače radio na nečemu drugom.

Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:2010
Reziser:Ridley Scott
Scenario: Brian Helgeland
Uloge:Russell Crowe, Cate Blanchett, Matthew Macfadyen
Uzrast:PG-13
Studio: Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:140 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...