•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rocky IV (1985)

Rocky IV je američki sportski film snimljen 1985. u režiji Sylvestera Stallonea koji u njemu tumači naslovnu ulogu. Predstavlja četvrti nastavak filmske serije o bokseru Rockyju Balboi, čiji se lik u ovom filmu nastoji suprotstaviti sovjetskom amaterskom bokseru Ivanu Dragou (koga glumi Dolph Lundgren), koji je prilikom egzibicionog meča ubio njegovog prijatelja.

Snimljen u jeku eskalacije hladnog rata 1980-ih, Rocky IV se često tumačio kao nimalo suptilna antisovjetska i antikomunistička propaganda; često se tvrdi da su verzije filma prokrijumčarene iza železne zavese pridonele padu komunizma u Istočnoj Evropi. Na Zapadu se, pak, pokazao kao veliki komercijalni hit, a Dolph Lundgren je upravo zahvaljujući njemu postao velika akciona zvezda. U ovom delu Rocky je nezvanicno u penziji ali jos uvek aktuelni svetski prvak u teškoj kategoriji. Prilikom promocije Ruskog sportiste Ivana Draga i predstavljanja kao superiornog, Apolo Creead biva isprovociran i želi u ring sa njim. Traži pomoć od svog velikog prijatelja Rocky-a u prpremi i organizaciji egzibicionog meča, na koji ovaj nevoljno ipak pristaje. Međutim, egzibicija se završava tragično i tako stavlja Rocky-a na megdan sa Rusom. Meč je zakazan na Božić u Moskvi i Rocky odlazi u Rusiju na pripreme. Veliki deo filma je obeležen scenama iscrpljujućeg treninga i pobedničke muzike koja je i danas hit. U pravom ratu od box meča Rocky nadljudskim naporima uspeva da u poslednjoj rundi nokautira Ivana Draga i osveti svog prijatelja Apola kao i da odbrani čast čitave Amerike.

Rocky IV je kultni film koga nikada nije dosadno gledati.

Žanr:akcija, drama, sport
Godina:1985
Reziser:Sylvester Stallone
Producent:Robert Chartoff, Irwin Winkler
Scenario:Sylvester Stallone
Uloge:Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen, Dolph Lundgren, Talia Shire
Uzrast:PG
Award:7 nagrada i 5 nominacija
Box office:300.4M USD
Studio: United Artists, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Website:www.mgm.com/view/movie/1666/Rocky/flash.html
Jezik:engleski
Trajanje:91 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu