•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rounders (1998)

John Dahl je režirao ovo istraživanje privatnih klubova Njujorka posvećenih pokerašima i pokeru. Naracija je u prvom licu i to je zasluga i glavnog lika u filmu, studenta prava Mike-a McDermott-a (Matt Damon). On gubi svu svoju ušteđevinu kada ga pobedi vlasnik ruskog kluba Teddy KGB (John Malkovich). Mike onda želi da se “kloni” karata i posvećuje svoju pažnju studijama prava i devojci Jo (Gretchen Mol), koja je zabrinuta kada Mike-ov nekadašnji drug sa pokera Worm (Edward Norton) izađe iz zatvora. Ona ima puno razloga za brigu, zato što je zapravo samo pitanje trenutka kdada će Worm ponovo da “uvuče” Mike-a u mračni svet pokera. Kada otkrje da se Mike stvarno i vratio pokeraškim klubovima, ona se iseljava iz zajedničkog stana, a Mike prestaje da se interesuje za svoje studije. Worm ima dugove koje je napravio još pre zatovra a tu je i strašni Grama (Michael Rispoli) koji želi svoj novac natrag. Mike bice umešan u Worm-ove dugove. Kada Grama zatraži 15 hiljada USD koje mu se moraju vratiti u roku od 5 dana, dvojica drugara kreću da igraju poker. Oni ne spavaju i susreću se sa Teddy-jem KGB-jem.

Mračna unutrašnjost noćnih klubova i njujorške noći su prikazane sjajnom fotografijom Jean Yves Escoffier-a, koji je pored francuskih filmova, počeo da radi i američke filmove. “Rounders” je napet i uzbudljiv film, morate ga pogledati i iznenaditi se odličnom pričom, sjajnom glumom i neočekivanim preokretima.

Žanr:Krimi, Drama
Godina:1998
Reziser:John Dahl
Scenario:David Levien, Brian Koppelman
Uloge:Matt Damon, Edward Norton, Paul Cicero
Uzrast:R
Award:1 osvojena
Studio:Miramax Films
Zemlja:United States
Website:www.miramax.com
Jezik:Engleski
Trajanje:121 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...