•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sam Worthington i Liam Neeson govore o porodičnoj drami u filmu “Wrath Of The Titans”

Sam Worthington i Liam Neeson su glavni akteri novog filmskog hita, nastavka kultunog ostvarenja: “Clash of the Titans”. Pogađate, reč je o filmu “Wrath of the Titans” i zaista se radi o još jednom velikom i značajnom projektu.

Dakle, prošlo je neko vreme od događaja prikazanih u “Clash”-u. Perseus (Worthington) je sada brižni otac koji se trudi da uživa u mirnom životu sa svojim malim sinom. Međutim, on je i dalje sin boga Zeus-a, pa tako kada Titani još jednom “zaprete” svetu, a bogovi nisu više u mogućnosti da im se suprotstave, upravo je na Perseus-u da spreči najezdu Titana. Uz pomoć Poseidon-ovog sina, Agenor-a (Toby Kebbell) i kraljice Andromede (Rosamund Pike), Perseus kreće da spase ljudkso društvo.

O filmu “With Wrath of the Titans” govore Sam Worthington i Liam Neeson. Oni će nam reći kako je to raditi sa tako puno digitalnih efekata, šta su želeli da postignu ovim filmom u odnosu na “Clash” i još puno toga.

Ove priče su neverovatno stare. Zbog čega mislite da će privući gledaoce?

LN: Da, one su strare hiljadama godina i one spajaju sve kulture na svetu u jednu priču u kojoj jedan nedužni čovek mora da prođe kroz teška iskušenja kako bi spasao svoje društvo. Nakon svega, on izlazi sa poukom koja će mu pomoći da unapredi svoj svet.

SW: Osećam da se ovde govori o velikim temama poput sudbine i odgovornosti, a velike porodične vrednosti su i u današnje vreme relevantne. Upravo iz tog razloga mitološke Šekspirove priče ili priče poput ovih još uvek žive – u njima nalazimo relevantnost sa današnjim vremenom i našim životima.

LN: Mislim da one objašnjavaju naše mesto u svetu, u osnovi.

Liam-e, kako Vam je bilo da ponovo radite sa svojim starim prijateljem Ralph-om Fiennes-om?

LN: Prijateljem? Ko kaže da smo mi prijatelji? (Smeh) Ne, on je jedan od najdražih i najstarijih prijatelja. Bilo je sjajno. Kada smo radili prvi film “Clash of the Titans” bilo je teško da glumimo zajedno, pa sam tako ja gledao u njegovo čelo ali i on u moje zato što je bilo ponekad jako smešno da imamo kontakt očima. Ali, ovoga puta smo bili uzdržaniji i imali smo duboke i mračnije teme da odigramo, tako da se nismo puno smejali.

Sam-e, šta nam možete reći o praktičnom radu sa specijalnim efektima?

SW: Ovo je napredna verzija rada sa efektima, a reditelj Jonathan Liebesman je jako dobar u kombinovanju praktičnih sa specijalnim efektima. On je sam izučio puno tehnika, tako da se čini da su mnoge eksplozije prave, da je drveće pravo, tako da jedostavno radite sa jako puno praktičnih stvari. A onda smo i on i ja kada smo doveli eksperte za specijalne efekte na snimanje i shvatili da nećemo da dozvolimo da nam specijalni efekti diktiraju tempo. Morali smo da radimo timski, zato što specijalni efekti mogu da stignu sa šet ili čak šest meseci zakašnjenja. Želeli smo da izbalansiramo sve i da igramo sa onim što smo imali u tom trenutku, a tek da oni uslede. Dešavalo se da su ovi eksperti za efekte bili u svom šatoru, meni se to nije dopalo. Više bih voleo da su bili u prvim redovima sa nama i da možemo da sarađujemo ili da se posvađamo. To je gotovo kao učenje, a to sam radio i na “Avatar”-u i onda i na “Clash-u 1”. Jednostavno nastavite sa improvizacijom i onda sve to oplemenite, a mislim da je interakcija između nas jako prirodna.

Liam-e, takođe ste radili sa ovim stvarima, ali ne na direktan način. Kako ste im pristupili i očuvali svoj lik dok ste “imali posla” sa efektima?

LN: Pa, ja sam iz stare škole, iz “Star Wars”-a.

Da li postoji nešto što ste želeli da uradite drugačije ako poredimo “Wrath” sa “Clash”-om?

LN: Samo sam želeo više interakcije sa mojim sinom i braćom, što mislim da je scenario i omogućio. Dodirnuo je onu dinamiku vezanu za to kako Hades i Zeus postaju razdvojeni i ljubomorni, što ih razdvaja. Isto tako, tu je i odnos otac-sin.

SW: Mislim da je film stvar za sebe. Bio sam prilično glasan kako sam se osećao u vezi prvog filma i šta sam u njemu radion. Mislim da je moja odgovornost da pokušam a u ovom nastavku i da stovrim lik pre nego li da samo provodim akciju. Isto tako mislim, da sa promenom dinamike akcije ili tema odgovornosti ove disfunkcionalne porodice za koju se slučajno desilo da je božanska u svetu čudovišta, samo se vraćate na to. Svaka akciona scena je bila vezana za porodicu. Ako pogledate jurnjavu u Chimer-i ja tu lovim svog sina i nema tu čudovišta. Najvažniji je faktor da se unese porodična priča u ovaj veliki spektakularni film i ako izgubimo to iz vida osećam da smo krenuli pogrešnim putem, a ja to ne želim.

Liam-e, možeš li da nam kažeš o sceni sa Ralph-om na kraju i šta se dešavalo na setu tog dana?

LN: Snimali smo u Welsu, bilo je stotine dodataka i sitnica, a opet smo znali da snimamo fikciju kakva je ova, a ja sam gledao da vidim šta on radi. Pomalo je bilo smešno.

SW: Što bi rekao Marlon Brando: “Čudna zabava za odraslog čoveka”.

Koja scena Vam je bila omiljena?

SW: Ona sa Minotaur-om, tu je i lavirint i činjenica da se kreće, a sve je nekako bilo kul. Činjenica da imamo set koji se zapravo kretao je bila fantastična za nas. Meni se svidela zato što je bila brutalna borba i nešto drugačije. Malo sam prevazišao heroje koji imaju trbušnjake i glume u stilizovanim scenama. To je bio naš adut, a ja lično sam želeo da se vratim filmovima na kojima sam odrastao u kojima se heroj istinski bori, a to je bila i jagoda na torti vezano za ono što sam želeo da postignem vezano za akciju.

LN: Moje omiljene scene su bile one sa Sam-om na početku, kada mu se Zeus prikazao da ga moli za pomoć. I moje scene sa Ralph-om.

Protiv kojih negativaca ste najviše voleli da se borite u filmu?

SW: Svi su mi se dopali. Važno je kako ih razlikujete. Reditelj i ja smo se osvrnuli na filmove poput “Die Hard” i “Lethal Weapon”, ali i na stvare Vesterne u kojoj su akcione scene i negativci značili nešto. U ovom filmu. kada se Chimera pojavi mi ga jednostavno “izviždimo” zato što je pobio celo selo. Sve zavisi kako primate ove akcione scene i na čemu ih bazirate i kreirate negativca koji je vredan zviždanja. Hades, koga je “stvorio” Ralph, je negativac vredan zvižduka na početku. Kronos sam po sebi je negativac vredan zviždanja. Ponekada u filmskim spektaklima to može da vam promakne. To mi se urezalo u glavu: stvoriti negativce vredne zvižduka u velikim bioskopskim dvoranama.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...