•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Scenarista rasvetlio najveću misteriju filma Umri muški

Uprkos tome što nikako ne može da ospori kultni status jednog od najpopularnijih filmova svih vremena, jedna rupa u zapletu već 30 godina muči publiku. Srećom koautor scenarija Stiven de Soza nedavno je rasvetlio ovu misteriju.

Reč je o sceni u kojoj se Hans Gruber (tumači ga Alan Rikman) pretvara da je talac kada upoznaje Džoa Meklejna (Brus Vilis). Meklejn shvata da nešto nije u redu, ali nikada nije otkriveno zašto jer ne postoje razlozi za to.

Prema intervjuu koji je objavljen u magazinu Esquire, uzrok ove ‘rupe’ su pojedine izbrisane scene.

"Prvobitno, trebalo je da teroristi siđu s kamiona, poređaju se u krug i videli biste Alana Rikmana kako kaže ‘Uskladite svoje satove’. Svi su nosili iste satove. Ne znam da li ste primetili, Brus Vilis je prvog lika ubio skoro slučajno. Nakon toga silazi niz stepenice i pretresa telo u potrazi za ličnom kartom. Ukrao je cigarete ubijenog, i bacio pogled na sat na njegovoj ruci. Pomislili biste da je želio da ga ukrade. Vremenom je primetio da svi likovi koje je ubio nose isti sat. Tokom razgovora sa Dvejnom Robinsonom kaže ‘Mislim da su ovi momci profesionalci. Njihove lične karte su suviše dobre. Nema oznaka na njihovoj odeći jer svi imaju iste satove”.

Kada je Džon Meklejn na ruci Hansa Grubera ugledao isti sat, to mu je bilo vrlo sumnjivo.

Ipak, sve one prethodne scene su isečene jer je režiser shvatio da bi dovele do još većih nelogičnosti.

Teroristi su pobegli kolima hitne pomoći, kojih se Meklejnov vozač limuzine otarasio u garaži. Problem je samo što kola nisu bila tu kada su teroristi prvobitno izašli iz kamiona.

Bez scene u kojoj teroristi sinhronizuju svoje satove, scene u kojima Brus Vilis pregleda satove ljudi koje je ubio nemaju smisla.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...