•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Srećna nova '49 (1986)

Priča o dva brata različitih opredeljenja i sudbina. Drama se odvija u atmosferi napetosti i straha, za vreme sukoba KPJ sa staljinizmom, u vreme informbiroa.

Stariji brat, povratnik iz Rusije, biva nepravedno optužen i uhapšen. Mlađeg brata ne zanima politika, ali privlači bratovljeva žena i mafijaško podzemlje kojim uveliko šušte američki dolari. Na kraju se ispostavlja da mlada žena pripada sovjetskoj špijunskoj agenturi.

Pritisnuta grižom savesti što vara lažno optuženog i uhapšenog muža sa njegovim bratom, na pragu nove godine ona bira smrt... Mlađi brat beži preko granice.

Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:1986
Reziser:Stole Popov
Scenario:Gordan Mihić
Uloge:Svetozar Cvetković, Meto Jovanovski, Vladislava Milosavljević
Award:3 nagrade
Studio:Union Film, Vardar Film
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:srpskohrvatski, makedonsk
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu