•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Stardust (2007)

Prekrasna fantastična bajka o snazi zaljubljenosti ali i prave ljubavi, "Zvezdana prašina" reditelja Matthewa Vaughna jedan je od najoriginalnijih naslova žanra poslednjih godina. Ekranizirajući roman kultnog Neila Gaimana, Vaughn je uspeo identifikovati stilsku srž sablona, ali je njegovo bajkovito šarenilo, značajne nijanse i dobrodošlu pouku preneo na veliko platno bez ikakvih ostataka. Kombinacija fantastične avanture i pustolovne potrage za ljubavlju izložena je kroz niz atraktivnih epizoda, koje će svojim maštovitim vizualnim postignućima očarati svakoga gledaoca.

Blizu jednoga engleskog seoceta nalazi se prolaz iz našeg sveta u čarobno kraljevstvo Stormhold, koje se meštani trude da izbjegavaju. Kada ugleda zvezdu padalicu kako pada u svet čarolija, mladi Tristan Thorn (Charlie Cox) obećava seoskoj lepotici kako će joj je doneti. Hrabro kreće u Stormhold gde ubrzo saznaje kako zvezda nije meteorit, nego devojka Yvaine (Claire Danes). Ali, Tristan nije jedini koji traži Yvaine - tri veštice, koje predvodi Lamia (Michelle Pfeiffer), žele da ih ona opet učini mladima; a kraljevi sinovi traže signal prava na krunu. Yvaine će ubrzo shvatiti kako su jedino Tristanove namere iskrene, ali njegova ljubav je okrenuta u drugom smeru...

Režiser i scenarista Matthew Vaughn uspešno je ekranizovao istoimeni roman Neila Gaimana kog je ilustrirao Charles Vess. Vrlo uverljivi prikaz nadrealne atmosfere karakteristične za sva dela ovog britanskog autora koji je široj publici najpoznatiji po svom radu na već kultnom američkom strip serijalu "Sandman". Vaughn je tako stvorio film ispunjen napetim i vizualno raskošnim specijalnim efektima popraćenim ljubavnom pričom.

Žanr:avantura, porodični, fantazija
Godina:2007
Reziser:Matthew Vaughn
Scenario:Jane Goldman, Matthew Vaughn
Uloge:Charlie Cox, Claire Danes, Sienna Miller
Uzrast:PG-13
Award:5 nagrada i 6 nominacija
Box office:38.3M USD
Studio:Paramount Pictures, Marv Films, Vaughn Productions
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:127 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila