•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Strani novinari oduševljeni Kustendorfom

Inostrani novinari, koji ove godine izveštavaju sa Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf, oduševljeni su njegovom atmosferom i konceptom i smatraju ga jedinstvenim u svetu.

Novinar američkog magazina “Movie Maker” Džejms Mekšeri kaže da je bio na mnogo festivala, ali ono što čini Kustendorf jedinstvenim je što svi mogu da se druže i razgovaraju, što je naročito značajno za mlade autore, jer imaju priliku da komuniciraju sa značajnim filmskim stvaraocima.

“Kustendorf je fantstičan festival, impresioniran sam ljudima i divnom atmosferom, zaista je izvrsno iskustvo za mene i radujem se ponovnom dolasku”, rekao je Mekšeri Tanjugu.

Kusturicu smatra genijem, vrlo inteligentnim čovekom, društveno svesnim.

“Ima odlično oko i osećaj kada je film u pitanju i vrlo cenim njegov rad i talenat”, istakao je Mekšeri.

Ruski producent Sergej Glušenka je na Kustendorfu drugi put.

“Dopada mi se koncepcija festivala zato što talentovani autori mogu da steknu iskustvo kao ni na jednom drugom. Upravo ti talenti daju danas sliku realnosti u kojoj živimo”, rekao je Glušenka.

Ana Jovanović, koja radi za bugarsku televiziju BTV i nekoliko časopisa, četvrti put je na Kustendorfu i dopada joj se “neverovatna formula festivala”, zato što u svetu ne postoji ništa slično.

“Najbolji ljudi iz sveta filma, neverovatna atmosfera, fantastični mladi ljudi… Na jednom mestu pogledati toliko dobrih filmova, ne sreće se često”, ocenila je Jovanović.

Karolin Šmit Gros, koja je ranije rukovodila pres službom filmskog festivala u Hamburgu, a sada kao frilenser piše za više nemačkih medija, kaže da je impresivno što svi mogu posetiti Kustendorf i što festival zaista brine o svojim posetiocima.

“Vrlo je jedinstven, održava se u malom selu, gde se svi poznaju i međusobno komuniciraju, i kao što Kusturica kaže, nije važno imati crveni tepih već da svi razgovaraju o filmu”, istakla je Šmit Gros.

Alvaro Korason Rural, novinar španskog magazina “Jot Down”, primećuje da se na Kustendorfu prtikazuju najbolji filmovi, koji su često u drugom planu u svetskim bioskopima, gde se pažnja posvećuje prvenstveno američkoj kinematografiji.

“S obzirom da imamo više od 200 država u svetu, treba prezentovati i njihove filmove, a ne samo američke, a Kusturica je stvorio intimnu atmosferu na ovom festivalu, gde pored gledanja filmova, možemo da razgovaramo sa producentima, rediteljima u svakom trenutku, što nije slučaj na drugim festivalima”, naglasio je Rural.

On je ocenio da Kusturica ima dobar ukus u odabiru filmova, ali i muzike i posebno ga je fascinrala jermenska grupa “Reincarnation”, te prilika da upozna i kulturu te zemlje.

Rural je rekao da je Kustendorf prilika da mladi reditelji pokažu svoje filmove pred stručnim licima koja mogu uticati na njihovu dalju karijeru, a da se u Drvengradu ceni rad mladih, pokazatelj mu je prepuna sala tokom projekcije kratkih filmova u takmičarskom programu.

Website:rtv.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....