•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sunset Blvd. (1950)

“Sunset Boulevard” ili kako je još poznat “Sunset Blvd.”je američka drama iz 1950. i film-noir iz 1950. godine reditelja i koscenariste Billy-ja Wilder-a, koji je nazvan po bulevaru koji prolazi kroz Los Anđeles i Beverli Hils.

Kritičari su voleli ovaj film i bio je nominovan za čak 11 Oskara i osvojio 3. Široko je prihvaćen kao klasik i smatra se jednim od najvećih filmova američke kinematografije. Svrstava se u kulturno, istoriski i estetski važne filmove i u prvoj je grupi filmova za očuvanje od strane Nacionalnog filmskog Registra. 1998. godine je proglašen 12-im na listi 100 najboljih američkih filmova 20. veka.

Filmska priča je smeštena u Holivud 50-ih godina prošlog veka i govori o Norma-i Desmond, boginji nemih filmova čije je patetično verovanje u njenu neuništivost pretvorilo u ludu usamljenicu. Njena luksuzna kuća na bulevaru Sunset Bulevarustory u kojoj živi samo sa svojim batlerom, Max-om koji je nekada bio i njen režiser i suprug je sav njen zatvoreni svet. Norma sanja o svom povratku na filmsko platno i počinje vezu sa Joe-om Gillis-om, neuspešnim scenaristom koji postaje i njen ljubavnik, a čitavu radnju će dodatno zakomplikovati i jedno ubistvo i totalno ludilo.

Ovo je klasik koji jednostavno morate pogledati.

Žanr:drama, film - noir
Godina:1950
Reziser:Billy Wilder
Scenario:Charles Brackett, Billy Wilder
Uloge:William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim
Award:3 Oskara
Box office:5 miliona USD
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....