•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Superman Returns (2006)

Pod rediteljskom palicom Bryana Singera, crveno-plavi heroj ponovo staje u odbranu Zemlje. Ponovo se susreće sa starom pretnjom, genijalnim Lex Luthorom.

Superman je rođen na planeti koji je odavno nestala, odgojili su posvojitelji na farmi u Kentu u Kansasu. Mladić Kal-El dobio je ime Clark Kent, i iako je odrastao među ljudima on ipak nije jedan od njih. Ispod žutog Zemljinog sunca, on može činiti stvari o kojima ljudi mogu samo sanjati, ali kako bi živeo s njima, mora živeti dvostruki život, kao neupadljivi Clark Kent, te se tajno pretvarati u Supermana kada svetu zatreba pomoć.

U pet godina od tajanstvenog Supermanovog nestanka kriza u svetu je dosegla vrhunac. Bez njega je porastao kriminal u gradu Metropolisu, a tomu treba pridodati i destruktivne planove zloglasnog Lexa Luthora, koji je pobegao iz zatvora koristeći se Supermanovim tajnama. Lois Lane, novinarska zvezda Daily Planeta i ljubav Supermanovog života, nije se predala kad je Superman otišao bez reči. Čak je osvojila Pulitzerovu nagradu za tekst “Zašto svet ne treba Supermana”. Superman shvata da Zemlja jedini pravi dom koji je imao i ponovo preuzima ulogu zaštitnika slobode i pravde.

Svakako je pozitivno ponovno aktiviranje Superman franšize skoro dve decenije od prethodnog igranog filma. Radnja je savremena, specijalni efekti su odlični kao i sama priča, i ovo je jedan od filmova koji svaki pravi fan superheroja ne bi smeo da preskoči.

Žanr:akcija, avantura, fantazija
Godina:2006
Reziser:Bryan Singer
Scenario:Michael Dougherty, Dan Harris
Uloge:Brandon Routh, Kevin Spacey, Kate Bosworth
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za Oscara, 10 nagrada i 22 nominacije
Box office:200M USD
Studio:Warner Bros., Legendary Pictures, Peters Entertainment
Zemlja:United States
Website:wwws.au.warnerbros.com/supermanreturns
Jezik:Engleski
Trajanje:154 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...