•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Taken (2008)

“Taken” je američki akcioni triler koji govori o dve Amerikanke - tinejdžerke koje su oteli trgovci belim robljem na njihovom putovanju u Pariz. Scenarista i producent Luc Besson u svom stilu (Nikita, Fifth Element, The Professional) donosi nam puno nasilja uz radnju koja je intenzivna i koja se brzo razvija.

Bivši američki špijun Bryan (Liam Neeson) odustaje od karijere u CIA-i, da bi bio bliže svojoj kćerki Kim (Maggie Grace) u Los Angeles-u. Njegov brak sa Lenore (Famke Janssen) je slučajno takođe deo prošlosti i sad je oženjen za Stuart (Yander Berkeley). Bogata, predusretljiva Stuart izgleda kao da želi da obezbedi sve što treba Bryan-u, suviše brižnom ocu. On je uvek pažljiv i brižan kada je reč o obrazovanju njegove ćerke, tako da joj dozvoljava i put u Pariz, pri čemu ostaje nemiran znajući kakve sve opasnosnosti postoje u svetu. Iako će Kim spoznati svet samostalno, po mišljenju njegove bivše žene, on želi da zna da li je sve u redu.

U toku razgovora sa ćerkom kada je stigla u Pariz, Bryan uživo prisustvuje njenoj otmici i otmici njene drugarice Amande. I on tako odlazi za Pariz u nameri da ih pronađe i spasi. Tada, Bryan traži pomoć od starog druga Jean Claude koji mu kaže da ne pravi nevolju. Sada već brutalan i u ličnoj akciji preuzima devojke od opasnih albanskih kidnapera, ali to je samo vrh ledenog brega u ovoj opasnoj igri…

Film obiluje akcionim scenama sa dosta jurnjava kolima, pucanjem i tučama. Likovi su strikno karakterisani na pozitivce i negativce, a Luc Besson je majstor takvih filmova. U filmu je prikazano puno šokantnih detalja, siva stvarnost, narkomanski karteli, tajne sile u senci, aukcije “robova”, prostitucija… Jednostavno, svet kakav obično se ne viđa, ali koji evidentno postoji.

“Taken” je triler o sumornom, neizbežnom svetu nasilja. Film je dobio odlične kritike kako od kritičara tako i od publike. Preporuka i sa naše strane, a i pomenimo da je za 2012. godinu, ukoliko ne dođe do pomeranja termina izlaska, najavljen i nastavak filma, sa uglavnom istom filmskom ekipom.

Žanr:akcija, zločin, triler
Godina:2008
Reziser:Pierre Morel
Scenario:Luc Besson, Robert Mark Kamen
Uloge:Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen
Uzrast:PG-13
Award:1 osvojena, 2 nominacije
Box office:145 miliona USD
Studio: Europa Corp.
Zemlja:France
Website:www.europacorp.com/dossiers/taken/
Jezik:engleski, francuski
Trajanje:93 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....