•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Teeth (2007)

Dawn (J. Weixler) je uzorna srednjoškolka koja radi kao potparol grupe koja propagira seksualnu apstinenciju među mladima. Iako se i sama suzdržava od polnih odnosa, njena želja postaje sve veća i jednoga dana, ona slučajno završi sa Tobeyjem (H. Appleman), mladićem iz njene škole. Međutim, prilikom odnosa dogodi se teška nezgoda, a prestrašena Dawn počne da traži uzrok tome, pretražuje po internetu a savjetuje se i sa ginekologom. Odgovor uskoro dolazi: njena vagina ima zube...

Film "Teeth", američkog glumca, reditelja i scenariste Mitchella Lichtensteina bizaran je film o mladoj devojci kojoj neobična, neizlečiva anomalija potpuno promeni život, pretvorivši je iz dobre i uzorne učenice u osvetnicu. Koristeći stvaran mit nekih starih kultura o postojanju vagine sa zubima (Vagina Dentata), reditelj je hrabro ispričao originalnu priču koja ekvilibrira između satire i horor komedije postavivši je u kontekst američkog fabričkog gradića u današnje vreme i među prosečne i obične ljude.

Kao i svi filmovi ovog žanra i ovaj odlikuju napete, pa i neugodne scene, ali u kojima je naglasak na ženskom kažnjavanju onih koji ne cene bića suprotn pola i koji su sami po sebi zli.

Film je kod brojnih kritičara pobudio zanimanje. Nije reč o art-filmu već o crnoj komediji, parodiji koju je svakako interesantno pogledati.

NNT
Žanr:komedija, horor, triler
Godina:2007
Reziser:Mitchell Lichtenstein
Scenario:Mitchell Lichtenstein
Uloge:Jess Weixler, John Hensley, Josh Pais
Uzrast:R
Award:3 nagrada i 3 nominacije
Studio:http://www.tfmdistribution.com/teeth/
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....