•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Anniversary (1968)

Godišnjica (engl. The Anniversary) je britanska crna komedija iz 1968. sa Beti Dejvis u glavnoj ulozi, čiju su glumu kritičari pohvalili - dok je film dobio negativne kritike i niske ocene.

Jednooka gospođa Tagart je manipulativna i okrutna žena, čiji je muž, ugledni arhitekta, mrtav već deset godina. Svake godine se ipak proslavlja datum kada su se njih dvoje venčali, i slavlju tradicionalno prisustvuju njena tri sina: Henri, koji je transvestit, Teri, koji sa svojom ogorčenom i jezičavom ženom i njihovo petoro dece želi da se preseli u Kanadu, i Tom, promiskuitetni mladić, koji svake godine na godišnjicu dolazi sa drugom devojkom, a uzrok za to je lep prijem na koji te devojke naiđu u kući Tagartovih. Od jutra do mraka, zla i beskrupulozna gospođa Tagart koristi dan kada je okupila porodicu da ih podseti da ona još uvek upravlja njihovim životima, finansijama, pa i budućnošću.

Podsetite se ove crnohumorne komedije a ako već niste gledali ovaj film verovatno ćete uživati.

Žanr:komedija, drama, triler
Godina:1968
Reziser:Roy Ward Baker
Scenario: Jimmy Sangster
Uloge:Bette Davis, Sheila Hancock, Jack Hedley
Studio: Hammer Film Productions
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...