•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Bye Bye Man (2017)

Ovaj horor je mnogo zarazniji nego što to na prvi pogled deluje. „The Bye Bye Man“ kombinuje poznate pozovi-đavola-po-imenu elemente iz filmova „Candyman“ i nešto blažeg „Beetlejuice“, sa starim pokušaj-da-ne-misliš-o-tome psihološkim igrama.

Sam film namerno počinje mističnom scenom masovnog ubistva iz kasnih 1960-ih godina, da bi smo se prebacili u sadašnje vreme i veoma poznat scenario: tri studenta, Elliot (Douglas Smith), njegova devojka, Sasha (Cressida Bonas), i njegov najbolji prijatelj, John (Lucien Laviscount) su iznajmili prostranu kuću izvan kampusa. Njihova „osetljiva“ prijateljica (koja je nešto slično medijumu tj. osobi sa spiritualističkim moćima), Jenna Kanell, oseća da to mesto ima neke probleme. Vrata se, propisno, otvaraju sama od sebe, ormari i police takođe, a jedna seansa otkriva ime koje se nikada ne sme izgovoriti, tj. ime lika iz naslova. Uskoro jadni Elliot vidi momka dugom ogrtaču sa kapuljačom, a on nije član rock grupe „Sunn O“ koji nudi da im besplatno svira na kućnoj žurci.

Ono što vidimo sledeće je veoma kredibilan (tj. stvarno strašan) niz šokantnih scena, koje prati neizbežno dalje izlaganje. Obično je ovo trenutak u kojem se ovakvi filmovi prosto raspadnu, ali je oštar scenario Jonathana Pennera (iz priče Roberta Damona Schnecka) i Stacy Title obezbedio da sam pravac u kojem se kreće ovaj film zadrži svoj žar, pa se mogu videti i neka vrlo dovitljiva skretanja s tog pravca koja samo dodatno produbljuju priču i intenziviraju strah. Celom filmu dosta pomaže i to što dodati momenti humora priznaju da je vrlo moćan koncept ovog filma takođe i vrlo smešan. Faye Dunaway i Carrie-Anne Moss, u malim ulogama, doprinose uvođenju starog Holivuda, kao i scena koje su specifične za određeni filmski žanr. Videli smo ovaj film u pretpremijernom izdanju i možemo vam reći da je odlično delovao na bioskopsku publiku. Čak je i nas par puta dosta dobro uzdrmao.

Žanr:horor, triler
Godina:2017
Reziser:Stacy Title
Scenario:Jonathan Penner, Robert Damon Schneck
Uloge:Douglas Smith, Lucien Laviscount, Cressida Bonas
Uzrast:PG-13
Box office:15.2M USD
Studio:Intrepid Pictures, Los Angeles Media Fund (LAMF)
Zemlja:United States
Website:stxmovies.com/thebyebyeman
Jezik:engleski
Trajanje:96 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila