•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Circus (1928)

Cirkus (eng. The Circus) je nemi film Charlieja Chaplina iz 1928. u kome njegovog Skitnicu u cirkusu ganja policajac. Upravnik cirkuskih predstava pomisli kako su njegovi pokreti urenebesni, pa ga unajmljuje, ali shvata da Skitnica ne može biti smešan tek onako, pa mu ovaj daje posao vratara koji se uvek pronalazi u središtu događanja. U filmu nastupaju Chaplin, Al Ernest Garcia, Merna Kennedy, Harry Crocker, George Davis i Henry Bergman.

Scenario su napisali Chaplin i Joseph Plunkett (koji je napisao prolog, ali je ostao nepotpisan), dok je film režirao Chaplin. Postao je sedmi najuspešniji nemi film u istoriji filma, zaradivši 3,8 miliona dolara 1928.

Produkcija filma bilo je jedno od najtežih iskustava u Chaplinovoj karijeri. Pojavili su se brojni problemi i odlaganja (uključujući požar u studiju), a snimanje je odloženo za skoro godinu dana zbog Chaplinovog razvoda od Lite Grey i optužbi o utaji poreza.

Nominovan je za Oscara za najboljeg glumca i kratkotrajni Oscar za najboljeg reditelja komedije (obe za Chaplina), ali Akademija je izbacila Chaplina iz takmičenja za nagrade i predala mu Specijalnu nagradu "Za svestranost i genijalnu glumu, pisanje, režiranje i produkciju Cirkusa".

Chaplin je 1970. ponovno izdao film s novim muzičkim numerama.

Žanr:komedija, romansa
Godina:1928
Reziser:Charles Chaplin
Scenario:Charles Chaplin
Uloge:Charles Chaplin, Merna Kennedy, Al Ernest Garcia
Award:1 nagrada
Studio:Charles Chaplin Productions
Zemlja:United States
Jezik:nemi film
Trajanje:71 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...