•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Conjuring (2013)

„Demonska aktivnost ima tri faze: Zaraza, kada čujete šaputanje, korake, kada osećate nečije prisustvo, a to sve prerasta u drugu fazu-progon. Tada je demon obeležio svoju žrtvu i počinje da upravlja njenom voljom, što dovodi do poslednje faze, zaposedanje.“ – Ed Voren

Ponekad, istina je čudnija od mašte. I mnogo strašnija. To niko ne zna bolje od Eda Vorena i njegove supruge, Lorejn, koja se i sama izborila sa nadčovečanskim silama. To ih je obeležilo za ceo život i odredilo im profesiju. Ovaj par počeo je da izučava demonologiju i da se time bavi mnogo pre nego što je ova tema postala aktuelna na velikom platnu. A mnogo pre nego što su Vorenovi počeli da se bave mračnim pojavama, u malom mestu pod imenom Amitivil, počinjen je užasan zločin, koji je probudio zlo, za koje ni oni nisu bili spremni. Reditelj, Džejms Van, bio je upoznat sa radom ovog para i pre nego što je započeo snimanje filma.

“Oduvek sam bio njihov veliki fan. Zaista im se divim. Oni su preteče modernog načina isterivanja duhova, i po tehnici koju su koristili i načinu na koji su prikupljali dokaze i pravili audio i vizuelne zapise. Bili su inspiracija za mnoge priče, mnoge knjige i filmove. Film će otkriti ko su oni zapravo kao i ispričati priču o kući koju su istraživali”.

“Prizivanje zla” otkriva zlo koje je vrebalo vekovima na starom porodičnom imanju u mirnom i malom mestu. Kerolajn i Rodžer Peron, kupili su imanje 1970. godine i sa svojih pet ćerki nadali se idiličnom i ljubavlju ispunjenom životu. Ali, ubrzo, našli su se na putu neodredive i jezive opasnosti. Kada su Ed i Lorejn upoznali porodicu koja je vapila za njihovom pomoći, ali i njihovog neprijatelja, shvatili su da će bitka koju vode obeležiti njihove karijere i njihov život.

Patrika Vilsona veoma je zaintrigirala prilika da tumači lik ovog renomiranog demonologa, čoveka koji je zaista postojao i koji je imao moći koje su prevazilazile granice ljudske spoznaje: “Ed Voren je bio čovek koji je opredelio svoj život i uvek bio veoma blizu mračne strane, a sve to kako bi mogao da pomaže drugima”.

Vera Fermiga tumači lik Edove voljene žene i talentovane partnerke, Lorejn. Oni zajedno istrajavaju u pokušaju da se suprotstave nasilnom i zlobnom natprirodnom postojanju. Glumica je navela: “Priče su kao karte, pružaju vam priliku da se vozite u različitim smerovima i vi krenete. Ovo je bio veoma interesantan psihološki prostor koji je trebalo istražiti. Iako me je zbog toga oblivao hladan znoj i hvatala panika, imala sam jaku potrebu da se udubim u priču, kao što su to tada uradili Ed i Lorejn”.

Sada u osamdesetim godinama, Lorejn se priseća svega, kuće ali i prisutnosti natprit+rodnih sila. “Kada sam ušla unutra, istog trenutka sam znala da imanje nešto progoni. Taj osećaj vas preplavi, kao talas vam isisa svu energiju, jer je vaša energija tome potrebna, kako bi imalo snage da deluje. A jedini način da prikupi snagu jeste da isisa vašu energiju. Bilo je teško, u svakom smislu, a biti sada na setu, vratilo mi je sećanja i izazvalo burne emocije. Džejms mi je veoma drag. Želeo je sve da uradi ispravno, onako kako je bilo i jako sam uzbuđena zbog filma”.

Istinit događaj, koji ne ostavlja ravnodušnim!

Žanr:horor, triler
Godina:2013
Reziser:James Wan
Scenario:Chad Hayes, Carey Hayes
Uloge:Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston
Uzrast:R
Box office:136M USD
Studio:New Line Cinema, Safran Company, The, Evergreen Media Group
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/TheConjuringMovie
Jezik:Engleski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...