•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Darkest Hour (2011)

Film govori o putovanju dvoje budućih internet preduzetnika Seana (Emile Hirsch) i Ben-a (Max Minghella), od Amerike do Moskve, samo da bi pronašli Skyler-a (Joel Kinnaman), koji je diler koji je ukrao njihovu ideju i investitore. Gorko razočarani, oni odlučuju da utole svoju tugu u trendi Zvezda noćnom klubu, gde upoznaju dve lepe turistkinje, Natalie (Olivia Thirlby) i Anne (Rachael Taylor).

Četvoro putnika se nalaze na pogrešnom mestu u pravo vreme, kada hiljade napadaća iz svemira dolaze sa neba i krenu da se bore protiv ljudi. Ovo četvoro i Skyler pronalaze u sigurnom podrumu, iz koga izlaze nekoliko dana kasnije i otkrivaju da su skoro sva živa bića pretvorena u prašinu, a svi izvori moći su osvojeni od strane zlonamernih posetilaca. Bez struje, telefona ili automobila koji rade, preživeli putuju Moskvom ne bi li shvatili šta se dešava, ali i kako da pobegnu iz opsednutog grada.

"The Darkest Hour" je najefektivniji u svojoj prvoj polovini, dok se druga polovina zasniva na tradicionalnijim akciono-avanturističkim scenama u kojima se pojavljuju i čistač (Veronika Vernadskaya), ekscentrični izumitelj (Dato Bakhtadze), i Matvei (Gosha Kutsenko), sposobni tehničar koji jaše dobro naoružanog i opremljenog konja, dok predvodi malu vojsku protiv napadača.

U filmu “The Darkest Hour”, napadači su predstavljeni više kao noćna mora, koja vodi četvoro mlatih u seriju avantura, dok idu Moskvom. Niko od njih nije zapravo pripreman za prežiljavanje , a pogotovo dve mlade žene koje su u svojoj garderobi odevene za noćni klub (topovima koji šljašte). Thirlby zapravo nosi i visoke potpetice neko vreme, a trči bosonoga dok ne pronađe odgovarajući par čizmi u napuštenom tržnom centru. U jednom trenutku Hirsch postavlja i pitanje: ”Koji je dres kod za smak sveta? Jakna, bez kravate?”

Reditelj Chris Gorak je prethodno napravio efektan, niskobudžetni horor-triler: "Right at Your Door". U filmu “The Darkest Hour” ideja o polu-vidljivim vanzemaljcima, nevidljivom neprijatelju, treba da donese osećaj paranoidne apstrakcije na način koji ostvaruje dobar efekat, takođe.

Iako je sniman u Rusiji – uključujući i čuvene lokaciji poput Crvenog Trga – odvojenost prostornih planova koja je nastala upotrebom 3D tehnologije, čini da prizori snimljeni u “stvarnom” životu izgledaju nekako čudno.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:akcija, horor
Godina:2011
Reziser:Chris Gorak
Scenario:Jon Spaihts, Leslie Bohem
Uloge:Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella
Uzrast:PG-13
Box office:5
Studio:Regency Enterprises
Zemlja:United States
Website:www.thedarkesthourisnear.com/
Jezik:engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila