•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Day the Earth Stood Still (2008)

Film 'The Day the Earth Stood Still' iz 2008. godine je moderna verzija kultnog sf klasika iz 1951. sa Keanu Reevesom u ulozi dobroćudnog vanzemaljca Klaatua. Film je režirao Scott Derrickson, a od ostalih uloga treba spomenuti oskarovku Kathy Bates i Johna Cleesea.

Godine 1928. učestvovajući u ekspediciji na snegom prekrivenoj planini Karakoram u Indiji, planinar u ledu zapazi sferu neobičnog sjaja. Kad joj se približi i dotakne ju, padne u neobično stanje iz koga će se probuditi zbunjen, sa ožiljkom na ruci i bez sfere u blizini. Devet decenija kasnije službenici američke vojske jedne noći hitno mobiliziraju grupu naučnika među kojima je i ugledna ksenobiologinja Helen Benson. Nakon što se okupe na tajnom sastanku pod vodstvom državne sekretarice Regine Jackson, Helen sazna da se Zemlji velikom brzinom približava zagonetni objekat i da se sve mora pripremiti za mogući sudar. Ali kad se objekat približi Zemlji i uspori, naučnici shvate da je reč o sjajnoj sferi koja se spušta u njujorški Central park. Iz sfere izađe čaura na koju vojnici otvore vatru, a iza nje se pojavi divovski robot koji neutralizira sve oružje. Iz čaure izađe stvorenje koje vrlo brzo poprimi stas odraslog muškarca koji kaže da se zove Klaatu i koji se obrati Zemljanima. Ljudi će uskoro saznati da Klaatu želi uništiti čovečanstvo i tako spasiti planetu Zemlju.

Intrigantna i ekološki naglašeno angažovana fantastična triler-drama reditelja Scotta Derricksona osavremenjeni je rimejk kultnog istoimenog naučno-fantastičnog klasika Roberta Wisea iz 1951. Oba se filma temelje na kratkoj priči "Farewell to the Master" američkog sf pisca Harryja Batesa, koji je priču koncipirao na prepoznatljivim biblijskim i religijskim motivima protkano asocijacijama na lik Isusa Krista. Izvorni Wiseov film, nagrađen Zlatnim globusom za promovisanje međunarodnog razumevanja, snimljen šest godina nakon završetka Drugog svetskog rata i upotrebe atomskih bombi izražava strah od zlouporabe atomske energije i zagovara miroljubivost i humanizam. U idejnom fokusu njegove savremene verzije je afirmacija ekološke svesti čovečanstva i nužnosti zaštite okoline, jer su život na Zemlji i njegova biološka raznolikost ozbiljno ugroženi. Reč je o dinamičnom i vizualno dopadljivom ostvarenju koje obiluje atraktivnim specijalnim efektima u kojem nastupa zvezdana glumačka postava. Pored Keanu Reevesa nastupaju oskarovke Jennifer Connely i Kate Bates, Jon Hamm i dečak Jaden Smith, sin Willa Smitha.

Žanr:drama, sf, triler
Godina:2008
Reziser:Scott Derrickson
Scenario:David Scarpa, Edmund H. North
Uloge:Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates
Uzrast:PG-13
Award:3 nagrada i 5 nominacija
Box office:79.4M USD
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation, 3 Arts Entertainment, Dune Entertainment III
Zemlja:United States
Website:www.foxfrance.com/cinema/coming-soon
Jezik:Engleski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...