•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Enforcer (1976)

Legendarnog Clinta Eastwooda još jednom gledamo u ulozi ništa manje legendarnog inspektora "prljavog" Harryja Callahana, u uzbudljivom nastavku slavnog serijala o čoveku koji je za pravdu spreman učiniti sve, pa čak i prekršiti zakone.

Kada inspektor policije San Francisca, slavni Harry Callahan (Clint Eastwood), reši pljačku prodavnice alkoholnih pića na svoj prepoznatljiv, nemilosrdan način, kapetan Briggs (Bradford Dillman) degradira ga i smesti u kancelariju, daleko od prave akcije na ulicama.

Ali, Callahan tu neće ostati dugo jer ne postoji niko sposobniji od njega za sređivanje krizne situacije u kojoj grupa terorista grad ucenjuje za 2 miliona dolara kako ne bi nastavila svoj krvavi pohod. Callahanu se pridružuje Kate Moore (Tyne Daly), koja se pokazuje kao izuzetno vešta detektivka i natera ga da promeniti prvobitno, ne baš pohvalno mišljenje o njoj.

Ukazano poverenje za nastavak snimanja izuzetno uspešne i cenjene franšize o Prljavom Harryju reditelj „Isterivača pravde 2, James Fargo, iskoristio je na najbolji mogući način, snimivši film koji od svojih prethodnika preuzima ključne i neizbežne elemente, obogaćujući ih novim pogledom i svežim pristupom.

Akcija opet ne jenjava za vreme trajanja celog filma.

Clint Eastwood ulogom se beskompromisnog Harryja i uvrstio među najveće holivudske zvezde, utirući početke staze koja ga je i dovela do samog panteona američkog i svetskog filma.

Žanr:Akcija, Krimi, Triler
Godina:1976
Reziser:James Fargo
Scenario:Harry Julian Fink
Uloge:Clint Eastwood, Tyne Daly, Harry Guardino
Uzrast:R
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:96 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...