•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Fox and the Hound (1981)

Lisica i pas (engleski The Fox and the Hound) je slavni i hvaljeni američki animirani film iz 1981. godine, koga je producirao Walt Disney Productions, a nastao je prema istoimenoj knjizi Daniela P. Mannixa. To je 24. animirani film iz Disneyjevog studija. Radnja se vrti oko dva prijatelja, lisica Tod i pas Koper, koji se bore za očuvanje svog prijateljstva usprkos njihovom instinkte.

Film je redatelja Teda Bermana i Richarda Richa, u kome su glasove pozajmili Kurt Russell, Mickey Rooney, Pearl Bailey, Sandy Duncan, Jeanette Nolan, John Fiedler, Jack Albertson i John McIntire. Producirali su ga Ron Miller, Art Stevens iWolfgang Reitherman. Godine 2000. je izašlo i DVD izdanje za hrvatsko tržište. U vreme objavljivanja, to je bio najskuplji animirani film proizveden, koštao 12 miliona dolara. To je bio poslednji Disneyev film u kome je bio uključen Don Bluth u svojoj proizvodnji. Nastavak pod nazivom Lisica i pas 2 objavljen je 2006. godine. Knjiga pripovedaka koja se temelji na ovaj film je objavljena 31. decembra 2009. godine. To je četrnaesta knjiga iz kolekcije „Diznijevi klasici”.

Žanr:animacija, avantura, komedija
Godina:1981
Reziser:Ted Berman, Richard Rich
Scenario:Daniel P. Mannix
Uloge:Mickey Rooney, Kurt Russell, Pearl Bailey
Uzrast:G
Award:1 osvojena
Studio: Walt Disney Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:83 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu