•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Horseman on the Roof (Le hussard sur le toit) (1995)

U ovoj melodrami Olivije Martinez je Anđelo Pardi, italijanski vojnik, koji napušta svoju zemlju 1832. godine.

Posle pada Napoleona, Austrija napada Italiju u želji da preuzme kontrolu nad celom zemljom.
Poput mnogih patriota, Padi se nada da će uspeti da pobegne u Francusku i odatle se bori za slobodu svog naroda. Međutim, on otkriva da u Francuskoj vlada kolera, koja je stvorila veliku paniku u narodu koji je počeo da se kloni stranaca.

Dok on pokušava da nadmudri tri plaćenika koji su unajmljeni da ga vrate u Italiju, Pardija će grupa seljana optužiti da im je zatrovao zalihe vode. Pokušavajući da umakne plaćenicima i seljanima i tražeći zaklon od oluje, Pardi nailazi na kuću u kojoj se sakriva.

Ne znajći da je Polin, vlasnica, kod kuće, Pardi će doživeti prijatno iznenađenje kada shvati da je i više nego dobrodošao. Usput će saznati da je Polinin suprug nestao i da ona očajnički pokušava da ga nađe.

Zato njih dvoje odlučuju da zajedno putuju kroz Francusku nadajući se da će izbeći smrtonosnu bolest i uspeti u svojim planovima...

Žanr:avantura, drama, romansa
Godina:1995
Reziser:Jean-Paul Rappeneau
Scenario: Jean-Claude Carrière, Nina Companéez
Uloge: Olivier Martinez, Juliette Binoche, Pierre Arditi
Uzrast:R
Award:4 osvojene
Studio:Hachette Première
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...