•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Hunter (2011)

“The Hunter” je australijski film iz 2011. godine reditelja Daniel-a Nettheim-a, a koji je zasnovan na romanu Julia-e Leighiz 1999. godine. Naslovne uloge tumače: Willem Dafoe, Sam Neill i Frances O'Connor. Da bi se pripremio za ulogu , Dafoe je radio sa ekspertom za preživljavanje koji mu je dao neke praktične savete kako da se maskira da životinje ne mogu da ga “nanjuše” u divljini. Dafoe je čak odleteo u Hobart uTasmaniji, kako bi prisustvovao premijeri filma u najvećem bioskopu.

Radnja filma govori o tome kako je lovac Martin angažovan od strane biotehnološke kompanije da ode u Tasmaniju i da sledi dva poslednja mesta na kojima je viđen tasmanijski tigar. Njegova naređenja su da nabavi uzorke tkiva i organa i da pošalje izveštaj kada ih bude imao.

Tokom svoje potrage, ovaj lovac se upetljava u lokalni konflikt između ljudi koji protestvuju.On čak pronalazi ostatke ubijenog čoveka i otkriva lokaciju jedne od jazbina tigra. Tada ovaj lovac počinje i da motri na ovu jazbinu, ali ga ometa drugi operativac koji pokušava da ga ubije. Kada Defoe uspe da se odbrani, nastavlja da motri na tigra i dešava se nešto što niko nije očekiva: kada konačno ubije tigra ovaj lovac kremira njegovo telo, tako da ni ova životinja ni divljina ne budu više eksploatisani od strane različitih organizacija i ne služe različitim internacionalnim interesima.

Žanr:drama
Godina:2011
Reziser:Daniel Nettheim
Scenario:Julia Leigh, Wain Fimeri
Uloge:Sam Neill, Willem Dafoe, Frances O'Connor
Award:2 osvojene, 13 nominacija
Studio:Screen Australia
Zemlja:Australija
Website:www.thehuntermovie.com/
Jezik:engleski
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu