•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Innocents (1961)

Nevinost (film) (engl. The Innocents) je horor iz 1961. baziran na noveli Henrija Džejmsa Okretaj zavrtnja. Režiser filma je Džek Klejton, a glavne uloge tumače Debora Ker i Majkl Redgrejv. Ovaj psihološki horor koristi se muzikom, svetlošću i režijom da proizvede osećaj jeze, umesto faktora užasa i iznenađenja. Adaptaciju novele u scenario izvršili su Vilijam Arčibald i Truman Kapoti. Ovo je bio i prvi film u kome se pojavljuje Pamela Franklin.

Film je bio nominovan u dve kategorije za nagradu BAFTA, za najbolji film i za najbolji britanski film. Premijera filma je održana u Njujorku a film je bio i deo programa 62 Kanskog filmskog festivala.

Kejt Buš je inspirisana ovim filmom napisala i snimila pesmu Infant Kiss.

Žanr:horor
Godina:1961
Reziser:Jack Clayton
Scenario: Henry James
Uloge:Deborah Kerr, Peter Wyngarde, Megs Jenkins
Uzrast:NR
Award:3 osvojene
Studio: Achilles
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...