•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Kingdom (2007)

Kada teroristička bomba eksplodira unutar zapadnjačkog naselja u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, to će postati međunarodni incident. Specijalni agent FBI Ronald Fleri brzo okuplja elitni tim i pregovara o tajnom petodnevnom putovanju u Saudijsku Arabiju ne bi li locirao ludaka koji se krije iza bombaškog napada.

Ipak, po sletanju u pustinjsko kraljevstvo Fleri i njegov tim će shvatiti da su saudijske vlasti sumnjičave i neblagonaklone prema američkim uljezima u onome što smatraju lokalnim problemom. Rastegnuti između protokola i sata koji otkucava tokom njihovog petodnevnog boravka, agenti FBI shvataju da je njihova stručnost beskorisna ako ne zadobiju poverenje svojih saudijskih kolega, koji žele da u svojoj domovini sami otkriju teroristu pod svojim uslovima.

Flerijeva ekipa uspeva da nađe istomišljenika u kapetanu saudijske policije Al-Gaziju (Ašraf Barum), koji im pomaže da zaobiđu politiku kraljevstva i razotkriju tajne zločinačke scene i rad ekstremističke terorističke ćelije koja se sprema za dalja razaranja. S ovim neočekivanim saveznicima pored sebe, s kojima dele odlučnost da razreše zločin, tim će biti doveden do samog praga ubice u eksplozivnom sukobu na život i smrt. Boreći se za sopstveni život, stranci koje je ujedinio jedan cilj neće prestati dok pravda u Kraljevstvu ne bude zadovoljena.

Odlična akcija i drama u isto vreme koja će na kraju pokazati da u nekim situacijama jednostavno nema pobednika, već da su svi poraženi, na neki svoj način i da svi na kraju pate.

Žanr:akcija, dram, triler
Godina:2007
Reziser: Peter Berg
Scenario:Matthew Michael Carnahan
Uloge: Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner
Uzrast:R
Studio: Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...