•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Magnificent Seven (2016)

Ako biste želeli da ukažete na savršeni holivudski vestern – ne nužno i najsloženiji ali zasigurno u samom vrhu popularnosti – legendarni vestern Džona Sturdžesa (engl. John Sturges) iz 1960. ‘Sedam veličanstvenih’ bi bilo teško nadmašiti. On vas osvaja prijateljstvom, ubitačnom glumačkom postavom koju čine tadašnje akcione zvezde u usponu Stiv Mekvin – engl. Steve McQueen, Čarls Bronson – engl. Charles Bronson, Džejms Koburn – engl. James Coburn, a odvija se uz najuzbudljiviju naslovnu muziku koja je ikada sastavljena za neki film.

Nemojte kriviti Antoana Fukua (engl. Antoine Fuqua), režisera filma „Dan obuke“ (engl. Training Day), što je želeo da ga ponovo snimi. Njegova snažna nova verzija, u kojoj glumi Denzel Vošington kao lovac na glave okrutnog pogleda pod imenom Sem Čizolm (engl. Sam Chisolm) (uloga koju je nekada igrao Jul Brajner – engl. Yul Brynner, poznatiji kao Kejdžn – engl. Cajun), bliža je originalnom izvoru materijala za film, tj. „Sedmorici samuraja“ (engl. Seven Samurai) Akira Kurosave (engl. Akira Kurosawa). Kao i najbolji vesterni, i ovaj je vanvremenski: priča o crnom heroju i njegovih šest prijatelja koji čiste grad koji su zaposeli gramzivi biznismeni. Iako zlikovac Pitera Sarsgarda (engl. Peter Sarsgaard) nije u istoj ligi kao Ilaj Volah (engl. Eli Wallach) u originalnom filmu, on u nastavku donosi dovoljno ozbiljnih i mrkih pogleda i opravdava svoju ulogu glavnog negativca.

Današnjih „Sedam veličanstvenih“ (engl. Magnificent Seven) predstavljaju pokretač za sveobuhvatnu akciju, uključujući i jednu razornu sekvencu sa polu-automatskom puškom koja nas seća na krvavi film „Divlja družina“ (engl. The Wild Bunch) Sema Pekinpoa (engl. Sam Peckinpah). Iako Fukua i njegovi scenaristi (uključujući i Nika Picolatoa – engl. Nic Pizzolatto iz „Detektiva“ – engl. The Detective) donekle nemarno sprovode osnovnu temu iskupljivanja – ukleti bivši snajperista Konfederacije kojeg igra Itan Hok (engl. Ethan Hawk) mogao je biti bolje razvijen kao lik – film je i dalje dobar u pogledu svojih ideja o ponosu zajednice. Vinsent Donofrio (engl. Vincent D’Onofrio) ima čudan drhtaj u glasu a on je sama duša ovog filma i veoma često ćete osećati upravo ono što i on oseća.

‘Sedam veličanstvenih’ je zabavan film koji pokazuje da se i sada mogu snimiti dobri vesterni iako je njihovo zlatno doba daleko iza nas. Da li je to zbog toga što je u pitanju obrada jednog od najboljih filmova svoga žanra ili su vesterni bezvremenski dobri, na vama je da procenite, nama su se oni uvek dopadali i pohvaljujemo svaku novu ideju ili ponovnu realizaciju starih hitova.

Žanr:akcija, avantura, vestern
Godina:2016
Reziser:Antoine Fuqua
Scenario:Akira Kurosawa, Shinobu Hashimoto
Uloge:Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke
Uzrast:PG-13
Award:1 nominacija
Box office:62.9M USD
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Columbia Pictures, LStar Capital
Zemlja:United States
Website:twitter.com/mag7movie
Jezik:engleski
Trajanje:133 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu