•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Man Who Loved Women (1977)

“The Man Who Loved Women” (na francuskom: “ L'Homme qui aimait les femmes”) je francuski film iz 1977. godine. Reč je o komediji-drami koju je režirao čuveni François Truffaut, a u kome se u glavnim ulogama pojavljuju: Charles Denner, Brigitte Fossey i Nelly Borgeaud. 1983. godine je snimljen u Hollywood-u film pod istim naslovom.

Radnja filma “The Man Who Loved Women” počinje u gradu Montpellier-u u decembru 1976. godine. Na sahrani Bertrand-a Morane-a, Genevieve (Fossey) posmatra ostale ljude koji žale, a vidi sve same žene. Ostatak filmske priče je prikazan kroz flešbekove.

Morane (Denner), je čovek srednjih godina, koji radi u laboratoriji tako što testira aerodinamiku na avionima. On prilazi ženama na neformalan način, bez želje da se vezuje. On ide jako daleko i čini sve da bi pronašao ženu koje su mu se svidela, a koja je samo u kratkoj poseti Francuskoj, zato što živi u Montreal-u.

Bertrand se sprijateljuje sa Hélène (Fontanel), koja vodi radnju za prodaju ženskog donjeg veša, ali priznaje da je privlače mlađi muškarci. Ona ima 41 godinu, a ne stupa u veze sa muškarcima starijim od 30 godina.

On ima i avanturu sa Delphine-jem (Borgeaud), doktorovom suprugom koja je uhapšena zbog pokušaja ubistva svog supruga.

Posle mnogih neformalnih veza, Bertrand dobija gonoreju, koju mu otkrivaju u vrlo ranoj fazi, ali nije u mogućnosti da se seti imena 6 žena sa kojima je spavako u prethodnih 12 dana.

Tako, on počinje da piše svoju autobiografiju, koja je predata u 4 vodeće izdavačke kuće u Parizu. Genevieve, je član izdavačkog odbora jedne od njih, i zauzima se za ovaj projekat uprkos protivljenju svojih muških kolega. Ona odbija naziv knjige koji je sam Bertrand predložio i daje knjizi drugi naziv i to: “The Man Who Loved Women”. To se i samom i Bertrand-u -u sviđa.

Bernard sereće devojku Véra (Caron), koja je imala značajnu ulogu u njegovom životu i insistira da se knjiga povuče iz štampe zato što je zaboravio da je pomene. Genevieve ga, međutim, nagovara da učini Véra-u subjektom svoje sledeće knjige.

Očigledno je da Genevieve već zaljubila u njega, iako je dobro uočila ono što ga karakteriše. Bernard tada ima i saobraćajnu nesreću kada je požurio na sastanak sa njom, odvode ga u bolnicu i čak i tada uspeva da se divi lepoti nogu medicinskih sestara i umire.

MN
Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:1977
Reziser:François Truffaut
Scenario:François Truffaut, Michel Fermaud
Uloge:Charles Denner, Brigitte Fossey, Nelly Borgeaud
Award:4 nominacije
Studio:Les Films du Carrosse See more
Zemlja:France
Jezik:francuski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu