•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Myth (2005)

“The Myth” je kineski avanturistički borilački film Stanley-ja Tong-a, u kome naslovne uloge tumače: Jackie Chan, Tony Leung Ka-fai, Kim Hee-sun i Mallika Sherawat.

Tokom dinastije Qin, general Meng Yi (Jackie Chan) je dobio zadatak da prati princezu Ok-Soo (Kim Hee-sun) iz Koreje da bi se ona udala za kineskog vladara iz dinastije Qin. Tokom puta, korejski ratnik pokušava da je zarobi i vrati natrag, ali je Meng Yi spasava. Ok-Soo se zaljubljuje u Meng Yi-a i otvoreno pokazuje svoju naklonost prema njemu, ali Meng nastavlja da je odbija kako bi sačuvao svoju čast i misiju priveo kraju. Vladar iz dinastije Qin postaje teško bolestan i šalje Meng Yi-a da pronađe eliksir besmrtnosti budući da je to jedina stvar koja može da spase njegov život. Čuvare koji su pošli po eliksir napadaju razbojnici, a Meng Yi predaje eliksir svom slugi Nangong Yan-u (Shao Bing) i umire. Yan donosi eliksir vladaru, ali biva optužen zajedno sa princezom Ok-Soo da je izdajnik i mora da popije eliksir. Nakon toga mora da odsluži kaznu zatvora u mauzoleju do kraja života.

U sadašnjosti, Jakck, arheolog je reinkarnacija Meng Yi-a i često sanja o svom prošlom životu. Jednog dana, njegov prijatelj William (Tony Leung Ka-fai) ga poziva u potragu za retkim materijalom koji može da stvori polje nulte gravitacije. Oni putuju u grobnicu u Inddiji gde Jack otkriva mač i počinje da se seća duela koji je imao sa kraljem u svom prošlom životu. William pomera komad materijala i iznenada pada u polje nulte gravitacije i uništava grobnicu. William ipak uspeva da pobegne ali Jack pada u reku i gubi svest dok pluta. Njega spašava Indijanka Samantha (Mallika Sherawat) i odvodi ga svom ujaku guruu koji mu govori o njegovoj prošlosti i budućnosti. Jack uspeva da se vrati kući živ i zdrav i predaje mač koji je pronašao Nacionalnom muzeju u Kini kao nacionalno blago. Upravo to je razbesnelo vođu tajne organizacije koji je finansirao avanturu i lov na blago Jack-a and William-a.

Nakon opsežne pretrage, Jack i William zaključuju da je anti-gravitacioni materijal zapravo deo meteorita koji je pao na zemlju tokom dinastije Qin. Oni pronalaze pravu lokaziju muzoleja vladara iz dinastije Qin koji je skriven iza vodopada. Masivna grobnica sadrži najjači deo meteorita, koji je dovoljno jak da učini da grobnica počne da pluta. Jack sreće Ok-Soo i Nangong Yan unutar grobnice i oni ga zamenjuju za Meng-a Yi-a. Upravo tada, grupa provalnika predvođena liderom tajne organizacije ulazi u grobnicu i pokušavaju da ukradu eliksir besmrtnosti, što vodi ka borbi. William slučajno pomera deo meteorita i dovodi do toga da se grobnica sruši, ali on umire kada se udavi u živoj reci. Jack uspeva da se spase i pita Ok-Soo da krene sa njim, što ona odbija kada shvata da Jack nije Meng Yi, govoreći da će ona čekati pravog Meng Yi-a zato što veruje da on još uvek postoji. Pre kraja filma, Jack piše knjigu o svojim iskustvima koju posvećuje William-u.

Ovo je odlična avantura koju morate pogledati.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:akcija, avantura, komedija
Godina:2005
Reziser:Stanley Tong
Scenario:Stanley Tong, Hui-Ling Wang,
Uloge:Jackie Chan, Hee-seon Kim,Tony Leung Ka Fai
Uzrast:R
Award:5 nominacija
Studio:JCE Entertainment Ltd., China Film Group
Zemlja:Hong Kong
Jezik:mandarinski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...