•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Nice Guys (2016)

Nastavljam sa buddy filmovima koji dominiraju ove godine. Nisam posebno oduševljena ovogodišnjim blokbasterima, a i sledeći koji su mi na spisku za gledanje, tačnije novi Ghostbusters i Suicide Squad, nisu naišli na dobre ocene kritičara. Ipak, ne verujem uvek njihovom sudu, pa samim tim nemojte ni vi mom, ali jedina komedija koja me je ozbiljno nasmejala u 2016.-oj je The Nice Guys.

Tandem Gosling i Krou je odlično zvučao u najavi, a još bolje na ekranu. Veliki sam Goslingov fan, međutim mislim da se nije baš snašao u Crazy Stupid Love i iz tog razloga nisam znala šta da očekujem u njegovom daljem pohodu na komedije. Srećom, uloga privatnog detektiva Holanda Marča je kao pisana za njega i predstavlja jednu od svetlih tačaka filma. Rasel Krou je standardno dobar, bez nekih posebnih momenata, ali i sam lik Džeksona Hilija ne odiše originalnošću i za to ne možemo kriviti samo glumca.

Radnja je veoma jednostavna; dvojac protiv svoje volje mora da sarađuje i na svom putu naleće na loše momke širom Los Anđelesa i pokušava da spase damu u nevolji.

Sporedni glumci su upravo to, sporedni; niko nije posebno zablistao, čak ni Kim Bejsinger, koja se pojavila na svega par minuta i čija uloga mi je i dalje misterija. Enguri Rajs, mlada australijska glumica koja je tumačila lik Marčove ćerke, predstavlja tipičan stereotip starmale devojčice koja biva nepotrebno upletena u opasne situacije. Čitav niz likova je bez ikakvog razloga prodefilovao filmom. Verujem da se to desilo zbog radnje koja predstavlja najslabiju tačku i zbog koje ovaj film nije serija kako je prvobitno bilo zamišljeno. Prilično nekoherentan zaplet, zatim dešavanja bez jasne poente i objašnjenja na vidiku i antiklimatičan rasplet su sastavni delovi ovog haosa. Međutim, šarm likova i perfektan saundtrek donekle predstavljaju dovoljnu kompenzaciju za ovaj propust i više vas i ne zanima šta će se desiti već koja sledeća replika će vas nasmejati.

Film podseća na prethodni hit Šejna Bleka Kiss Kiss Bang Bang, ali ipak sam očekivala nešto malo bolje osmišljeno i izvedeno.

Preporučujem ovaj film samo fanovima Bleka, Goslinga, Kroua, havajskih košulja i Earth, Wind & Fire.

Autor: Nina Bovan
Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:2016
Reziser:Shane Black
Scenario:Shane Black, Anthony Bagarozzi
Uloge:Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice
Uzrast:R
Studio:Misty Mountains, Bloom, Lipsync Productions
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/TheNiceGuysMovie
Jezik:engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...