•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Osterman Weekend (1983)

"Ostermanov vikend" je doživeo veliki uspeh početkom sedamdesetih, a slavni ga je reditelj Sam Peckinpah adaptirao deset godina kasnije, ostvarivši time svoj poslednji klip. Zbog izvrsnog glumačkog ansambla kojeg predvodi holandski glumac R. Hauer i izvrsno režirane akcione scene, rezultat je vrlo uspelo ostvarenje koje se prati do poslednjeg trenutka.

John Tanner (R. Hauer) je voditelj televizijske informativne emisije koji jednom godišnje provede dugi, opuštajući vikend u ladajnskoj kući sa svoja tri najbolja prijatelja iz studentskih dana, Bernardom Ostermanom (C. T. Nelson), Josephom Cardoneom (C. Sarandon) i Richardom Tremayneom (D. Hopper) i njihovim prijateljicama.

Tanneru prilazi Lawrence Tassett (J. Hurt), CIA-in agent koji poseduje dokaze koji upućuju na to da su njegova tri prijatelja agenti u službi Sovjetskog Saveza.

Iako je Tanner u početku neodlučan, pristane da mu Fassettovi ljudi ozvuče kuću i postave kamere ne bi li ih tokom vikenda nadgledali i saznali radi li se zaista o izdajnicima zemlje. Tanner će uskoro shvatiti da Fassettov program rada kreće u neočekivanom smeru.

Žanr:akcija, drama, triler
Godina:1983
Reziser:Sam Peckinpah
Scenario:Robert Ludlum, Ian Masters
Uloge:Rutger Hauer, John Hurt, Craig T. Nelson
Award:dve nagrade
Studio:Davis-Panzer Productions, Osterman Weekend Associates
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...