•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Prestige (2006)

Od priznatog autora filmova, Christophera Nolana (“Memento,” “Batman Begins”) dolazi nam inovativni triler satkan od iluzije. U ovom napetom filmu, priči punoj preokreta i tajni, dva madžioničara viktorijanskog doba započinju moćno rivalstvo koje će eskalirati u borbu trikovima i neutoljivu žeđ za otkrivanjem tajni zanata onog drugog.

Sve počinje u Londonu na prelazu između vekova, gradu koji u to vreme ubrzano menja svoj izgled. U to vreme, kad su mađioničari idoli i zvezde najvišeg reda, dva mlada madžioničara kreću na svoj put do slave. Lakomisleni, profinjeni Robert Angier (Jackman) je zabavljač masa, a grubi čistunac Alfred Borden (Bale) je kreativni genije kome nedostaje samouverenosti da bi na sceni pokazao svoje madžioničarske ideje.

Njih dvojica kreću kao prijatelji, prepuni uzajamnog divljenja, ali i kao partneri. Ali, kad njihov najveći trik krene sasvim po zlu, postaju doživotni neprijatelji - a svaki od njih odlučan je u nameri da nadmaši i porazi ovog drugog. Trik za trikom, predstava za predstavom, njihovo ljuto rivalstvo raste bez granica. Služe se čak i fantastičnom novom silom, električnom strujom, i naučničkom genijalnošću Nikole Tesle (David Bowie) – dok životi svih oko njih vise o koncu.
Prepun iznenađenja i otkrića, film istražuje svet u kome se isporbavaju granice i najmračniji uglovi vere, poverenja i onog mogućeg.

Apsolutna preporuka ja jedan od najboljih filmova u zadnjih par godina.

CB
Žanr:drama, misterija, triler
Godina:2006
Reziser:Christopher Nolan
Producent:Christopher Ball
Scenario:Jonathan Nolan, Christopher Nolan
Uloge:Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Piper Perabo, Scarlett Johansson
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za 2 Oscara, 4 nagrada i 17 nominacija
Box office:53
Studio:Touchstone Pictures, Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:theprestige.movies.go.com
Jezik:Engleski
Trajanje:130 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...