•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The River (1984)

Film Reka je nastao u tradiciji američke umetničke levice, poput romana Uptona Sinclaira ili ranih filmova King-a Vidor-a, temom podseća i na legendarni nezavisni film Severna svetla Rob-a Nilsson-a i John-a Hanson-a, iako ne sadrži idejni radikalizam prisutan u tim ostvarenjima. Ali nesumnjivo snažnoj kritici podrvgava neosetljivost nositelja krupnog kapitala i njihovo nametanje politici i političarima. Izvrsne glavne uloge ostvarili su Mel Gibson i za Oskara nominovani Sissy Spacek i Scott Glenn.

Farmerska porodica Garvey koja živi na jugu Sjedinjenih Država suočava se s izlivanjem reke iz korita i poplavom koja im uništava celokupni rod na poljima. Tom Garvey (Mel Gibson), traži od banke kredit kako bi se izvukao iz nezavidne situacije, ali je odbijen. Prisiljen je postati štrajkolomac i privremeno se zaposliti u železari čiji su radnici stupili u štrajk. Istovremeno, njegova supruga Mae (Sissy Spacek) obrađuje zemlju uz pomoć sina Lewisa i ćerkice Beth.

Glavni lokalni kapitalist Joe Wade, vlasnik mlina, želi sagraditi hidrocentralu koja bi omogućila otvaranje novih radnih mesta, ali ona znači kraj za farmere jer će akumulacijsko jezero preplaviti njihove posede. Joe odavno voli Mae i sad joj se udvara, ali ona ga nežno odbija, jer iako se i on njoj sviđa, verna je svom dobrom, stamenom i plemenitom suprugu.
Ako volite dobre drame, onda je ovo film koji ne bi ste trebali da propustite I koji će vams e sigurno dopasti, što zbog dobre priče a i zbog dobrih filmskih uloga glavnih aktera.

CB
Žanr:drama
Godina:1984
Reziser:Mark Rydell
Scenario:Robert Dillon
Uloge:Mel Gibson, Sissy Spacek, Shane Bailey
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za 4 oskara
Box office:11
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...