•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Rum Diary (2011)

Ako postoji neprijatnija stvar od Jonny Depp-a u box office filmovima, to je Jonny Depp u malim, nezavisnim filmovima. Izgleda da glumac nije svestan svojih, itekako, limitiranih glumačkih sposobnosti čim pokušava da se dokaže kao dramski glumac. Neobavešten da je za glumu potrebna reakcija sa kolegama, Depp i u ovako malim filmovima ostaje jedini glumac sebi važan i jedini na kojeg polaže računa. Nesvestan je drugih, očito čeka na svoje rečenice i na svoje kretanje. Njegova izolovanost od ostalih članova ekipe primetila se u prvencu „A nightmare on Elm Street“ i ona traje do dana današnjeg, ma koje veličine bio njegov film.

Posebni problem je ako Depp igra u ljubavnom filmu, upravo zbog svega gore navedenog. A naročito ako ljubavna priča nije ni od kakvog interesa za ostale.

I knjiga je bila problematična šezdesetih godina jer niko nije želeo da je objavi kao zamornu i dosadnu. Depp je tehnički prestar za glavnog lika, ali gledaoci koji odlaze da gledaju njegove filmove sigurno ne razmišljaju o godinama i dubini lika dok gutaju glumca očima. Razlog zbog čega Thompsonov roman „The Rum Diary“ nije objavljen kada je trebalo je jednostavan. U njemu nema nikakve drame. I ta sudbina je zadesila i sam film.

Deppa nikada ne treba uzeti za ozbiljno kao glumca i o njegovim sposobnostima ne vredi pisati jer je njegovo ime veće i složenije od likova koje igra. Na sreću, u filmu je Richard Jenkins, uvek dobar i sposoban glumac.

Inače, zašto glumac misli da postaje karakteran ako se radnja vrti oko alkohola, nikada neće biti jasno.

Kao što je jedan kritičar reče: „Ovaj film trebalo je da bude mnogo bolje da bi Depp-u oprostio poslednje Pirate.“ Još kada bi Deppu stalo do nečijeg oproštaja. Njega već čeka film od 200 miliona dolara i sigurno je da se ovog neće setiti već sredinom naredne godine.

Žanr:Drama
Godina:2011
Reziser:Bruce Robinson
Producent:Johnny Depp
Scenario:Bruce Robinson
Uloge:Johnny Depp, Aaron Eckhart, Michael Rispoli, Amber Heard, Richard Jenkins, Giovanni Ribisi
Uzrast:R
Studio:GK Films
Zemlja:United States
Website:rumdiarythemovie.com/
Jezik:Engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...