•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Skin I Live In (2011)

“The Skin I Live In” (na španskom “La piel que habito”) je španski triler iz 2011. godine čiji je scenarista i reditelj čuveni Pedro Almodóvar, a u kome naslovne uloge tumače: Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes, Jan Cornet, Roberto Álamo i Blanca Suárez, i zasnovan je na romanu Thierry-ja Jonquet-a “Tarantula”. Ovaj film je prvi projekat nakon 21 godine zajedničke saradnje Almodóvar-a i nekada neizostavnog člana ekipe svih njegovih filmova Banderas-a. Svoju premijeru je ovo ostvarenje imalo maja 2011. godine na 64. Filmskom festivalu u Kanu.

Radnja filma “The Skin I Live In” je smeštena u gradu po imenu Toledo u Španiji. 2012. godine hirurg Robert Ledgard je uspeo da “napravi” kožu koja ne može da izgori, uz tvrdnju da je sve to testirao samo i jedino na miševima. Na njegovom posedu, koji takođe služi i kao laboratorija za njegov rad i istraživanja praćena operacijama, on, uz pomoć svoje služavke Marilia-e, drži zatočenu ženu po imenu Vera.

Sezona je karnevala i dok je Robert odsutan, Zeca, koji je počinio pljačku, stiže u kostimu tigra do svoje majke Marilia-e, da je zamoli da ga sloni na par dana. Tada Zeca saznaje za zatočenicu Vere-u. Kada Marilia odbije da mu pomogne, on siluje Vere-u, a Robert koji je pristigao ga ubija.

Marilia otkriva zatočenici da je ona majka i Zeca-e i Robert-a, ali da su njihovi očevi različiti muškarci, dok to njeni sinovi ne znaju. Kao objašnjenje za Robert-ove eksperimente, ona pominje to da je Robertova žena Gal izgorela u automobilskoj nesreći pre 12 godina. Kada je videla kako izgleda posle nesreće, koju je preživela, ona se bacila kroz prozor i ubila. Njihova kćerka Norma je prisustvovala majčinom samoubistvu i posle toga je poslata na psihijatrijsko lečenje. Celu tu priču Marilia govori kroz flešbekove.

Tako da nam film sada govori o događajima koji su se desili pre 6 godina. Vicente, mladić koji radi u prodavnici garderobe svoje majke bezuspešto pokušava da priđe svojoj koleginici kojaj je lezbejka. Norma je privremeno puštena sa psihijatrijskog lečenja da bi prisustvovala venčanju svog oca. Na svadbenom veselju, Vicente je odvodi u baštu i pokušava da ima intimne odnose sa njom. Kada ona to odbije, on je udara i siluje. Kada joj se vrati svest, njen otac Robert je pronalazi, a ona tada pomišlja da je on nju silovao. Tada se njeno psihičko stanje još više pogoršava i ona je potvrgnuta još ozbiljnijoj terapiji, da bi ubrzo izvršila samoubistvo. Da bi mu se osvetio za silovanje svoje kćerke, Robert kidnapuje Vicente-a i muči ga pre nego što mu izvrši operaciju promene pola. U tom periodu od 6 godina, Robert transformiše Vicente-a u fizičkog dvojnika njegove preminule supruge.

Filmska priča nas ponovo vraća u 2012. godinu. Pratimo Zeca-in napad i Marilia-ino objašnjenje, a Vicente, koji je sada žena i zove se Vere-a sarađuje sa Robert-om. Fulgencio, jedan od Robert-ovih kolega čita novinsku priču o nestalom mladiću koji se zove Vicente i prepoznaje da je on bio podvrgnut operaciji proene pola. On optužuje Robert-a da je falsifikovao dokumentaciju da bi izvršio operaciju i eksperimentisao na Vicente-u. Vera dolazi da podrži Robert-a time što tvrdi da se sve to desilo uz njen pristanak. Kada je zadobila Robert-ovo poverenje, Vera ubija Robert-a i Marilia-u. Tada se Vera vraća u prodavnicu garderobe i govori svojoj majci i koleginici da je ona zapravo Vicente, sada nova žena.

MN
Žanr:drama, triler
Godina:2011
Reziser:Pedro Almodóvar
Scenario:Pedro Almodóvar, Agustín Almodóvar
Uloge:Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet
Uzrast:R
Award:nominovan za Zlatni Globus
Studio:Canal+ España
Zemlja:Spain
Website:www.sonyclassics.com/theskinilivein/
Jezik:španski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila