•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Terminator (1984)

Terminator (eng. The Terminator) je američki naučno- fantastični film iz 1984. u režiji Jamesa Camerona sa Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi.

Film govori o "kibernetičkom organizmu" (živo tkivo preko metalnog kostura) Terminatoru (Schwarzenegger), koji je poslat iz 2029. godine u Los Angeles 1984.godine kako bi ubio ženu po imenu Sarah Connor (glumi je Linda Hamilton). U isto vreme, Kyle Reese (glumi ga Michael Biehn), poslat je iz budućnosti kako bi je zaštitio. Usprkos niskom budžetu i niskim očekivanjima, film je zaradio 38,4 miliona dolara u američkim bioskopima, i postao je 21. najkomercijalniji film te godine.

Američki filmski institut (AFI) stavio je "Terminatora" na 42. mesto na listi "100 godina...100 uzbuđenja", naslovni lik na 22. mesto na listi "100 godina...100 junaka i zlikovaca" a rečenicu "I'll be back" na 37. mesto na listi "100 godina...100 filmskih citata". Takođe se našao na raznim listama najboljih SF filmova uopšte. 2008. je uključen u Državni filmski registar zbog "istorijskog i kulturnog značaja.
U post-apokaliptičnoj 2029. godini mašine su opremljene veštačkom inteligencijom i nastoje istrebiti ostatke ljudske vrste. Dva bića iz tog doba putuju natrag kroz vreme u 1984. Jedan je Terminator, kiborg ubica programiran da pronađe i ubije Sarah Connor, a drugi je Kyle Reese, iskusni borac ljudskog Pokreta otpora koji je poslat da je zaštiti. Nakon što ubije dve Sarah Connor navedene u telefonskom imeniku, Terminator pronalazi svoju pravu metu u noćnom klubu, ali ju Kyle spašava i njih dvoje beže i odatle kreće ceo zaplet i borba za opstanak…

… Kyle objašnjava da će u bliskoj budućnosti vojna mreža veštačke inteligencije Skynet postati svesna sebe, i inicirati nuklearni holokaust celog čovečanstva. Sarin još nerođeni sin John će ujediniti preživele i postati vođa Pokreta otpora protiv Skyneta i njegove vojske mašina. Kada Pokret uspe izvojevati pobedu, Skynet šalje Terminatora u prošlost da ubije Sarah (pre nego što John uopšte i bude rođen), u poslednjem pokušaju da spreči nastanak Pokreta.
Na kraju, trudna Sarah putuje kroz Meksiko i zaustavlja se na jednoj benzinskoj pumpi, gde ju polaroidom fotografiše jedan dečak. Ona kupuje fotografiju - istu onu koju će John kasnije dati Kyleu - i odveze se prema nadolazećim olujnim oblacima…

Terminator je definitivno kultni klasik koji svakako morate pogledati.

NNT
Žanr:akcija, sf
Godina:1984
Reziser:James Cameron
Scenario:James Cameron, Gale Anne Hurd
Uloge:Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn
Uzrast:R
Award:5 nagrada i 6 nominacija
Box office:78
Studio:MGM
Zemlja:United States
Website:www.mgm.com/view/Movie/1970/The-Terminator
Jezik:Engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...