•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Untouchables (1987)

Nesalomivi (engl. The Untouchables) je film iz 1987. snimljen po televizijskoj seriji iz 1959. koja je zasnovana na autobiografskim sećanjima Eliota Nesa i pokušajima da uhvati Ala Kaponea. Film je režirao Brajan de Palma dok glavne uloge igraju: Kevin Kostner, Robert de Niro, Šon Koneri i Endi Garsija.

Prohibicija je u SAD dovela do talasa organizovanog kriminala u dvadesetim i tridesetim godinama dvadesetog veka. Mnoge bande krijumčare ogromne količine alkohola i bogate se putem nasilja i iznude. Najveći je problem Čikago, gde vođa najveće kriminalne organizacije Al Kapone prodaje niskokvalitetni alkohol po visokim cijenama. Agent ministarstva finansija Eliot Nes angažovan je kao vođa rata protiv Kaponea i njegovog carstva. Prvobitna Nesova strategija je da sprovodi racije uz pomoć velikog broja uniformisanih policajaca. Ova strategija propada zbog visokog nivoa korupcije u policiji.

Nakon slučajnog susreta jedne noći, Nes regrutuje Džima Malona, nepotkupljivog policajca irskog porekla. Malon savetuje Nesu da ekipu regrutuje direktno sa policijske akademije kako bi osigurao da policajci nisu imali priliku da dođu pod uticaj Kaponea. Kadet italijanskog porekla, Džordž Stoun (rođen kao Đuzepe Petri), angažovan je zbog svojih streljačkih veština i snalažljivosti pod pritiskom. Uz knjigovođu Oskara Volasa, koji je Nesu dodeljen iz Vašingtona, Nes ima tim koji je sposoban da se nosi s Kaponeom, bez straha od izdaje ili korupcije...

The Untouchables je kvalitetan film, bilo da se radi o samoj realizaciji filma, glavnim glumcima, režiji (Brajan de Palma), muzici (Enio Morikone) i kao takvog ga toplo preporučujemo.

Žanr:krimi, drama, istorijski
Godina:1987
Reziser:Brian De Palma
Scenario: Oscar Fraley
Uloge:Kevin Costner, Sean Connery, Robert De Niro
Uzrast:R
Award:Osvojen oskar
Studio: Paramount Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...