•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Wizard of Oz (1939)

Čarobnjak iz Oza je američki fantastično-muzički film iz 1939. godine, studija Metro-Goldwyn-Mayer. Reditelj je bio Victor Fleming, a glavni glumci Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley, Billie Burke, Margaret Hamilton i Clara Blandick. Temelji se na knjizi L. Frank Bauma "Čarobnjak iz Oza". Film je snimljen u boji, s neviđenim posebnim efektima za to doba. Tokom godina je postao vrlo poznat i popularan. Naslovna pesma, "Over the Rainbow", takođe je postala poznata. Ostvaren je prihod od 16.538.431 dolara.

Devojčica Dorothy Gale sanjala je o mestu gde nema problema. Za vreme tornada, Dorothy je počela da sanja. Sanjala je da je sa svojim psom Totoom sletela u čarobnu zemlju Oz. Glinda, dobra veštica sa severa savetovala joj je da prati put od žute cigle do Smaragdnog grada, gde će upoznati Čarobnjaka iz Oza koji će joj pomoći u povratku kući u Kansas. Tokom putovanja upoznala je strašilo, limenog čoveka i lava koji su trebali mozak, srce i hrabrost pa su pošli s njom. Takođe su morali da paze na zlu vešticu sa zapada koja je željela rubin s Dorothyne cipele. Sve se ostvarilo.

Čarobnjak iz Oza je kultni film koji smo verovatni svi gledali kada smo bili mali, a sprema se i nova, moderna verzija za nove generacije.

Žanr:avantura, porodični, fantazija
Godina:1939
Reziser: Victor Fleming
Scenario: Noel Langley
Uloge:Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger
Award:Osvojena 2 oskara
Studio: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Website:www.thewizardofoz.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu