•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Words (2012)

Dugometražni debi redateljsko-scenarističkog dvojca Briana Klugmana i Leea Sternthala priča je o mladom piscu za čiju je slavu zaslužan tajanstveni starac.

Kad Rory Jansen (Bradley Cooper) objavi svoj prvi roman, to je onaj redak, jedinstveni događaj što literarni svet i javnost obori s nogu. Prijatelji ga zdušno preporučuju, kritika diže u nebesa i jednostavno je svuda; od književnih klubova, aviona do univerzitetskih kampusa.

Svežinom glasa i mudrošću koja se čini nekako bezvremenskom, Rory postaje instant zvezda na literarnom nebu. Harizmatičan, talentovan, inteligentan, čini se da mladi autor ima sve: divan život, sjajnu suprugu (Zoë Saldana), svet mu je pod nogama - i sve to zbog njegovih reči. Ali čije su to reči? I na kraju, čija je priča?

Na vrhuncu slave, tajanstveni starac (Jeremy Irons) dođe Roryju i suoči ga s činjenicom da je zapravo on autor romana. Starac prebrojava prelepe, ali tragične uspomene iz svoje mladosti u Parizu nakon II Svetskog rata, na temelju kojih je roman i nastao. Videvši da je neko drugi platio cenu za istinu i viziju priča, Rory preispituje svoju kreativnost, ambiciju i moralni izbor koji je učinio na milost i nemilost ovih poriva.

The Words je jedan od boljih i zanimljivijih filmova koji su se pojavili 2012. godine u bioskopima.

Žanr:drama, romansa
Godina:2012
Reziser:Brian Klugman, Lee Sternthal
Scenario:Brian Klugman, Lee Sternthal
Uloge:Bradley Cooper, Dennis Quaid, Olivia Wilde
Uzrast:PG
Box office:11.4M USD
Studio:Benaroya Pictures, Animus Films
Zemlja:United States
Website:www.thewordsmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila