•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Toi et moi (2006)

Šarmantna, razigrana, zabavna i jarkim bojama oslikana humoristička romantična drama "Ti i ja" drugi je dugometražni projekat u karijeri darovite scenaristinje i rediteljke Julie Lopes-Curval (Majke i kćeri), koja je za svoj dugometražni prvenac "Obala mora" 2002. na festivalu u Cannesu nagrađena Zlatnom kamerom.

Privlačna Ariane (J. Depardieu) senzibilna je Parižanka, autorka romantičnih foto-stripova u magazinu "Ti i ja", prilično nezadovoljna time što je njen dugogodišnji dečko Farid (T. Sisley) ne želi da je zaprosi niti joj predlaže zajednički život. S druge strane, njena sestra Lena (M. Cotillard) mirna je i povučena čelistkinja takođe nezadovoljna činjenicom da je u njenoj vezi s dečkom Françoisom (E. Berger) sve manje strasti, iako s njim planira prinovu. Ali ni jedna od njih ne sluti da će im se životi ubrzo promeniti i da će se naći pred teškim izborom. Dok će Ariane početi da se udvara građevinski radnik Pablo (S. Peris-Mencheta), temperamentni i ekstrovertni Španac, Lena će upoznati strastvenog Marka (J. Zaccai), violončelistu koji uskoro poslovno odlazi u Aziju. Mogućnost novih veza devojke će dovesti u neugodne situacije...

Autorka koja je za scenarističku saradnju na hvaljenoj romantičnoj komediji "Uloga njenog života" reditelja Françoisa Favrata nagrađena na Festivalu svetskog filma u Montréalu, nenametljivo je feministički usmerena rediteljka koja svoja ironicnim odredom obeležena dela popunjava slikovitim i efektno profilisanim likovima, podjednako ženskim i muškim. Njena spretnom kombinacijom komedije situacije i karaktera realizovana ostvarenja nude duhovite, nepretenciozne i lako gledljive priče koje se iz ženskih perspektiva na ležerne načine bave temama ljubavi, odanosti i potrage za srećom i ispunjenjem. Takav je i film "Ti i ja" koji Julie Lopes-Curval potpisuje kao rediteljka i suscenaristkinja, a koji nose izuzetno raspoložene glumačke interpretacije.

U glavnoj ulozi nastupa sjajna oskarovka M. Cotillard (Edith Piaf - la vie en rose, Dobra godina, Vitez tame: Povratak), a pored odlične J. Depardieu (Veridba je dugo trajala, Tajna), ćerke slavnog Gérarda Depardieua, njeni partneri su J. Zacchai (Otkucaj kog je moje srce preskočilo) i E. Berger (Mali Nilolas).

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2006
Reziser:Julie Lopes-Curval
Scenario:Sophie Hiet, Julie Lopes-Curval
Uloge:Marion Cotillard, Julie Depardieu, Jonathan Zaccaï
Studio:Sombrero Productions, Procirep, Angoa-Agicoa
Zemlja:France
Jezik:francuski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...