•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ujed anđela (1984)

Izvrstan film Lordana Zafranovića, u produkciji Marjan filma iz Splita.

Malo poznat s predivnim morskim pejzažima, turobne atmosfere s efektnim psihodeličnim elementima i naglašenom seksualnošću.

Manji deo dijaloga, izgovara se na dijalektu koji se koristi na srednje-dalmatinskim ostrvima, pa ga nije lako razumeti.

Na izolovanom ostrvu Svecu svetioničar i njegova žena dobijaju poruku da tajanstveni jedriličar siluje i ubija žene na usamljenim ostrvima. Svetioničar i žena su otuđeni jedno od drugog, a ona je u stanju stalne teskobe i seksualne nadraženosti. Pored njih dvoje, na ostrvu žive još samo stari barba i poremećena devojka. Tajanstveni obnaženi muškarac iskrca se na ostrvo...

Ujed anđela označio je povratak Lordana Zafranovića intimnijim temama nakon Okupacije u 26 slika i Pada Italije. Reč je o tzv. filmu atmosfere, znatno više situacijski nego fabularno utemeljenom ostvarenju u kojem do punog izrazaja dolaze poetično-meditativne autorove sklonosti, i opsednutost erosom i thanatosom, koji se na kraju spajaju na način sličan onom u Carstvu čula Nagishe Oshime.

Dve zahtevne ženske uloge izvrsno su interpretirale šarmantne Katalin Ladik i Marina Nemet.

Žanr:drama
Godina:1984
Reziser:Lordan Zafranovic
Scenario:Tomislav Sabljak, Lordan Zafranovic
Uloge:Katalin Ladik, Boris Kralj, Marina Nemet
Studio:Marjan Film
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpskohrvatski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu