•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Van Helsing (2004)

Van Helsing je američka akciona fantazija iz 2004. godine. Radnja filma je bazirana na romanima Čovek vuk, Drakula i Frankenstein.

Transilvanija, Rumunija 1887. godine. Dr. Victor Frankenstein uz finansijsku i materijalnu pomoć lokalnog plemića, grofa Dracule, pokušava oživeti stvorenje sastavljeno od delova ljudskih leševa. Uspeva ali istog trena stanovnici obližnjeg sela napadaju njegov dvorac. Tada se pojavljuje grof Dracula i dr. Frankenstein saznaje da ovaj namerava iskoristiti stvorenje za svoje mračne ciljeve. Frankenstein ga probada mačem ali se otkriva da je Dracula vampir, živi mrtvak koji se hrani ljudskom krvlju. Dracula ubija Frankensteina ali stvorenje se oslobađa, napada Draculu bacivši ga u vatru i beži odnoseći telo svog stvoritelja. Razularena rulja ga progoni i on se zatvara u vetrenjači koju masa zapali. Tada iz Frankensteinovog dvorca doleće Dracula i tri vampirice. Seljaci se razbježe dok se vetrenjača zahvaćena plamenom ruši, pokapajući pod sobom Frankensteina i njegovo stvorenje.

Godinu dana kasnije u Parizu, dr. Henry Jekyll se pretvara u čudovište, gospodina Hydea, koji teroriše građane. Zloglasni Gabriel Van Helsing koga progoni policija cele Evrope traži Hydea kako bi ga ubio... Ovo je ukratko početak ove odlične avanture u kojoj će se još jednom susresti dobro i zlo na jednom mestu.

U glavnim ulogama briljiraju Hugh Jackman i Kate Beckinsale. Film je generalno dobio loše kritike stručnjaka, ali publika je verovatno drugačijeg mišljenja s obziorom da je film zaradio preko 300 miliona dolara na bioskopskim blagajnama.

Ako ste ljubitelji avanturističkih filmova, ako obožavate akciju i pritom volite specijalne efekte onda je Van Helsing sigurno pravi film za vas.

NNT
Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:2004
Reziser:Stephen Sommers
Producent:Stephen Sommers, Bob Ducsay
Scenario:Stephen Sommers
Uloge:Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh
Uzrast:PG-13
Award:dve nagrade i 12 nominacija
Box office:300
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.talktalk.co.uk/events/2004/vanhelsing/vanhelsingdvd/index.html
Jezik:Engleski
Trajanje:131 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....